Stiri calde

Mircea Băsescu a recunoscut că a făcut parte din fundaţia care a închiriat Vila Săbărel din Eforie Sud. La fel ca şi Mironescu şi Banias

Elena Băsescu s-a văzut cu un nou dosar pe cap. De data asta, s-au făcut dezvăluiri despre Vila Săbărel din Eforie Sud. Procurorii susţin că Udrea L-a constrâns pe directorul general al SC Carmen Silva 2000 SA, prin intermediul reprezentantului SC Romlit Spectrum SRL, să încheie un act adiţional la contractul de vânzare – cumpărare a activului „Vila Săbărel”, în condiţii nelegale (respectiv cu încălcarea hotărârii AGA şi a condiţiilor stabilite pentru vânzare prin mandatul emis de minister în baza avizelor direcţiilor de specialitate), pentru a asigura SC Romlit Spectrum SRL trecerea în proprietate a imobilului; aceasta, deşi nu se efectuase plata banilor în termenul de 10 zile stabilit prin mandat de minister, fapt ce atrăgea desfiinţarea de drept a contractului, fără altă notificare şi fără intervenţia instanţei de judecată.
„A achiziţionat imobilul Vila Săbărel prin intermediul firmei SC Romlit Spectrum SRL pe care o controla şi căreia îi asigura fondurile aferente efectuării tranzacţiilor, prin creditarea firmei în numele asociatului declarat; astfel, a ascuns faptul că este beneficiarul real al  imobilului „Vila Săbărel”, al terenului aferent şi al lucrărilor de renovare efectuate de o societate comercială favorizată; toate foloasele sus menţionate au fost primite în legătură cu exercitarea prerogativelor specifice funcţiei, în scopul disimulării proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând şi faptul că modalitatea de dobândire a imobilelor a fost nelegală”, spun procurorii.
Practic, procurorii DNA o acuză pe Udrea că şi-a folosit influenţa de ministru al Turismului pentru a determina directorul unei societăţi comericiale să vândă unei firme controlate şi finanţate de ea Vila Săbărel, la jumătate din preţul pietei. Ea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a Vila Săbărel din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

Noi dezvăluiri

Vila Săbărel a fost închiriată de o fundaţie din care a făcut parte şi Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte a făcut precizări, la România TV, despre implicarea sa în această fundaţie.
Acesta a recunoscut că a făcut parte din fundaţia care a închiriat Vila Săbărel din Eforie Sud: "Mironescu şi Banias imi erau prieteni buni, veneau des pe la mine, vorbeam. Şi la un moment dat, unul dintre ei mi-a spus: tata se retrage, trebuie sa fim trei într-o fundaţie, nu vrei să intri, tu? Şi am zis: intru eu, care-i problema, pune-mă acolo, e o fundaţie, ajutăm nişte marinari. Şi m-am înscris şi sănătate! (...) Prin 2007 au găsit două vile în Eforie Sud, una Vila Aviatorul şi una vila asta, Săbărel. Au făcut un contract de închiriere cu societatea Carmen Silva, care le administra, societate de stat. Şi au inchiriat Săbărelul asta. Nu prea o văzuseră. Când au văzut însă... au luat şi un arhitect să viziteze vila şi au constatat că trebuie schimbat acoperişul, că vila nu are geamuri, nu are uşi.. Era un jaf. Când le-a mai spus şi ăla cât costa, le-a pierit tot cheful de acţiuni caritabile. Pentru că făcuseră contractul, l-au ţinut un an şi au plătit oamenii, prin 2007, un an vila asta. 36.000 de lei".
Noi am încercat să luăm legătura şi cu Laurenţiu Mironescu şi cu Mircea Banias, pe care îi aminteşte Mircea Băsescu în declaraţie, însă nu au răspuns. 
În cazul în care vom avea un punct de vedere, îl vom publica ulterior. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când va fi discutată cererea de azil politic a Elenei Udrea

04 Jan 2019 307

Elena Udrea, un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis

25 Dec 2018 833

Elena Udrea ar putea fi eliberată luni

23 Dec 2018 278

Când vor fi eliberate din arest Alina Bica și Elena Udrea. Ce a declarat ministrul Tudorel Toader

21 Dec 2018 609

Dosarul „Gala Bute”. Tudor Breazu, eliberat din închisoare

20 Dec 2018 256

Cine îi va judeca pe Dragnea, Tăriceanu, Udrea, Bica, Ponta, Greblă, Hrebenciuc

13 Dec 2018 445

Sentințele în cazurile Elenei Udrea şi Alinei Bica rămân valabile

12 Dec 2018 775

Elena Udrea și Alina Bica petrec Crăciunul în închisoarea din Costa Rica

03 Dec 2018 405

Veşti proaste pentru Elena Udrea și Alina Bica. Magistraţii au respins cererile lor de eliberare din penitenciar

17 Nov 2018 478

Descoperire șoc în celula Elenei Udrea. Ce s-a găsit în urma perchezițiilor

14 Nov 2018 746

În ce condiții sunt încarcerate Alina Bica și Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica

08 Nov 2018 537

Elena Udrea și Alina Bica nu scapă din închisoare. Cererea de eliberare din arest ar fi fost respinsă

03 Nov 2018 474

Fostul primar Nicolae Iustin Udrea, obligat în primă instanţă să achite Comunei Limanu peste 100.000 de lei

23 Oct 2018 261

Ce spune iubitul Elenei Udrea despre reținerea acesteia în Costa Rica. Ce șanse are fostul ministru să scape din arest

09 Oct 2018 731

Cui a trimis Elena Udrea primul mesaj din închisoare

06 Oct 2018 2690