Mircea Băsescu, prima zi în penitenciar. Decizie a ANP intrată în vigoare cu două zile inainte

Mircea Băsescu, fratele președintelui României Traian Băsescu, s-a predat ieri și a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă, unde a petrecut deja o noapte și o jumătate de zi.
 
Asta după ce magistraţii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au decis ca Mircea Băsescu, condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, să îşi ispăşească pedeapsa.
Totodată cei doi judecători au respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni în vederea obţinerii unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.
Decizia magistraţilor Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, este definitivă.
Imediat după comunicarea deciziei Mircea Băsescu a plecat la IPJ Constanţa cu avocatul său de unde a fost dus direct la Penitenciarul Poarta Albă, unde este posibil să execute doar patru luni de închisoare.
 
Decizie a ANP intrată în vigoare pe 15 iunie
În ziua de 15 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial al României numărul 446 Decizia 467/2016 privind cazarmamentul asigurat persoanelor private de libertate aflate în locurile de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor.
În acest sens directorul general al ANP a emis actul normativ potrivit căreia persoanelor condamnate, arestate preventiv, persoanelor internate în penitenciarele-spital și persoanelor față de care s-a dispus măsura educativă a internarii într-un centru educativ sau într-un centru de detenție, aflate în locurile de deținere, li se asigură în mod gratuit articole de cazarmament.
Conform actului la care facem referire persoanele aflate în situația menționată vor primi câte o saltea, o pătură (sau chiar două la cerere), și o pernă la 4 ani (dupa folosirea a jumătate din durata de utilizare se pot recondiționa), patru cearșafuri și patru fețe de pernă pe an, și o mușama pentru pat/inventar.
Totodată articolele de cazarmament asigurate persoanelor internate în penitenciarele-spital sunt: saltea, pernă, pătură-câte o bucată la doi ani, cearșaf - 10 bucăți/1 an, față de pernă 4 bucati/1 an, mușama pentre pat una bucată pe inventar.
Înlocuirea, cu ocazia spălării sau retragerii din folosință, a articolelor de cazarmament mai sus amintite se face numai la schimb.
Actul normativ în cauză are numărul 467 și este semnat, pentru directorul general al ANP,  de Dan Halchin.
Și mai trebuie făcută o precizare. Noi nu știm ce scria în celelalte decizii similare dar ceva trebuie să fi fost din moment ce a fost aprobată spre a intra în vigoare aceasta. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revedere emoționantă în curtea lui Mircea Băsescu. Cu cine s-a sărutat şi strâns îndelung în brațe (galerie foto+video)

11 Sep 2017 4913

Mircea Băsescu este grav bolnav în penitenciar. Spune asta Traian Băsescu. De ce suferă fratele fostului președinte

01 Jun 2017 6088

Comitetul Creditorilor Fattoria Terrantica SRL ar putea demara o acţiune împotriva lui Mircea Băsescu

25 Jan 2017 3046

Ce deczie a luat Dan Voiculescu din penitenciar cu privire la scandalul în care este implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu

14 Aug 2014 2411

Mircea Băsescu ar putea fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă

15 Jul 2014 2030

Mircea Băsescu ar putea fi transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava

22 Jun 2014 1928

Procurorii Anticorupţie detaliază şantajul Mircea Băsescu, audiat ieri la DNA Constanţa

13 Jun 2014 2176