Mircea Geoană consider că legea pensiilor special este o „spirală a populismului”

 
 
Mircea Geoană a declarat astăzi că propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru aleșii locali reprezintă o „spirală a populismului” și este prețul pe care Guvernul îl plătește pentru absența unei „majorități adevărate” care să îl susțină în Parlament.
 
„Este o spirală a populismului la care PSRO și senatorii noștri nu doresc să participe. Nimeni nu spune că aleșii locali nu trebuie să fie mai bine motivați, dar nu așa. În opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a însemnat suflare de aleși locali din România nu fac decât să adâncească prăpastia deja uriașă dintre români și clasa politică românească. În opinia noastră, cei care au inițiat această legislație puteau să o facă timp de trei ani când au avut majoritate și puteau. Vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloș ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani”, a declarat Mircea Geoană, notează Agerpres.
 
Tot el a subliniat faptul că se pot găsi alte forme de motivare a aleșilor locali.
 
„Este greșit, putem găsi alte formule de motivare a aleșilor locali, de a plăti mai bine pe cei care ne reprezintă în structurile statului român, dar nu așa pe furiș, înainte de Crăciun. Este un sentiment de spirală populistă și vreau să transmit și Guvernului un mesaj. Acesta este prețul pe care Guvernul îl plătește pentru absența unei adevărate majorități în Parlament. Așa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiți dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să țină spatele și care să poată să facă acest lucru în condiții decente”, a completat Geoană, conform aceleiași surse.
 
Vă reamintim, că astăzi, Plenul Senatului a aprobat cu amendamente proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali, iar în momentul începerii votului grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de ședință, senatorul Mircea Geoană plecând și el din sala de vot. 


Sursa foto: nineoclock.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Precizări despre legea pensiilor speciale și linia verde pentru cetățenii din diaspora (FOTO)

19 Oct 2023 1059

Klaus Iohannis a promulgat legea privind pensiile speciale

19 Oct 2023 1298

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor „Până la finalul lunii septembrie va fi adoptată legea pensiilor speciale în noua formă“

16 Sep 2023 741

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

08 Aug 2023 866

Marcel Ciolacu „Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR”

03 Aug 2023 750

Legea de modificare a pensiilor speciale, retrimisă în Parlament de Curtea Constituțională

02 Aug 2023 871

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptat

26 Jun 2023 1229

CCR, despre decizia de neconstituţionalitate privind legea de eliminare a pensiilor speciale S-a acționat cu „impetuozitate" şi „grabă"

10 Jun 2022 1367

S-a decis. Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate (video)

17 Feb 2021 2449

Sesizare a Avocatului Poporului către Curtea Constituțională în ce privește legea de supraimpozitare a pensiilor

18 Jun 2020 1747

Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată

17 Jun 2020 2037

Sondaj de opinie ZIUA de Constanţa Sunteţi de acord cu eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor?

10 Feb 2020 4399

Ultimă oră! Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale

28 Jan 2020 2644

Ce spune președintele Liviu Dragnea despre modificările operate la Legea Pensiilor

26 Jul 2018 1785

Ministrul Olguţa Vasilescu despre pensiile militarilor

14 Jul 2018 73575