Mirela Furtună, aleasă în funcția de președinte al OFSD Tulcea. Cine mai face parte din conducerea Organizației de Femei Social Democrate Tulcea

Sâmbătă, 31 martie a.c. s-a desfășurat la Tulcea, în sala Toma Caragiu a Complexului Delta, Conferința extraordinară a Organizației de Femei Social Democrate (OFSD) din județul Tulcea în prezența Doamnei Ministru Rovana Plumb, Președinte interimar al OFSD România. Obiectivul Conferinței a fost alegerea organelor de conducere, respectiv, a Consiliului organizației județene al OFSD Tulcea, a președintelui și a Biroului organizatiei judetene a OFSD Tulcea.
 
Potrivit OFSD Tulcea, conferința a fost statutar organizată, cu peste 200 de delegate din toate organizațiile din județ prezente și i-a avut drept invitați pe  Rovana Plumb – Ministru, Presedinte interimar OFSD, Maria Lazar – Secretar General OFSD, Horia Teodorescu- Președinte PSD Tulcea, delegația OFSD Constanța (6 persoane) condusă de Mariana Cojoc, delegația OFSD Galați (3 persoane), în frunte cu deputat Lucreția Roșca, Eugen Orlando Teodorovici, senator, Ministrul Finanțelor Publice.

Cu mențiunea că anul 2018 este anul în care femeile se implică cu mai mult profesionalism și determinare în viața politică a PSD, după o scurtă trecere în revistă a ultimilor trei ani de activitate a militantelor social democrate au fost alese organismele de conducere ale femeilor social democrate (județul Tulcea). Acestea au votat în unanimitate pentru funcția de presedinte OFSD județul Tulcea pe dna. Mirela Furtună, deputat, vicepreședinte al PSD pentru Regiunea de Sud-Est, vicelider al parlamentarilor PSD din Camera Deputaților.

„Organizația Femeilor Social-Democrate TULCEA se va baza pe două principii și va urmări câteva obiective politice și electorale majore: Principiul egalității care vizează  egalitatea de șanse, egalitatea dintre bărbați și femei, egalitatea în drepturi cu aplicabilitate concretă în realitatea cotidiană și Principiul solidarității. În toată istoria lumii, doar solidaritatea a rezolvat probleme și nevoi comune, fie că a fost vorba de comunități, grupuri sau state. A fi solidar cu cineva aflat în suferință sau în sărăcie sau într-o perioadă dificilă înseamnă a empatiza, a înțelege și a accepta că acea persoană nu este doar un individ anume, ci este o persoană care are nevoie de ajutor” a subliniat noul președinte ales al OFSD Tulcea, Mirela Furtună, care a punctat și calendarul marilor competiții electorale care urmează și în cadrul cărora femeile social democrate trebuie să dovedească responsabilitate și să oțină rezultate deosebite: (Alegerile europarlamentare – 2019, Alegerile prezidențiale -2019,  Alegerile locale -2020,  Alegerile parlamentare – 2020).

Proiectul politic asumat de președintele ales al OFSD Tulcea, Mirela Furtună a prezentat principalele direcții pe care organizația le va urma pentru a promova și implementa proiecte precum: Femeia în societatea românească: Respect(!), Școala politică a femeilor tulcene, Femei în Rural: Respect(!), Activități periodice culturale și educative, Harta abuzurilor fata de femeile tulcene, Eficientizarea comunicării politice, Acțiuni sociale, culturale, educative, umanitare.

În alocuțiunea de final, Ministrul Rovana Plumb, Președinte interimar al OFSD a felicitat noua conducere  a OFSD Tulcea și și-a exprimat convingerea că ele vor aduce un suflu nou în viața organizației, a societății și a vieții, în general, în care femeia (lucru demonstat) este cea care știe cel mai bine cum să echilibreze în așa fel balanța încât rezultatele să fie de cele mai multe ori foarte bune pentru toți membrii comunității.
 
Conferința extraordinară a OFSD Tulcea și-a ales noua conducerea cu următoarea componență nominală:
Președinte OFSD Județul Tulcea: Mirela Furtună
Vicepreşedinte OFSD Tulcea: Anișoara Radu, Anca Suhov, Odette Van Gulik, Maria Lența, Galina Teleuăa,  Karla Vasile, Georgiana Voicu, Lavinia Vizauer, Tulcea, Babadag, Isaccea.
Secretar: Irina Chirciu
Membri ai Biroului OFSD Tulcea: Selda – Georgiana Matei, Camelia Pantelemon, Mariana Marianciuc, Lucica Potgornai, Ligia Dima, Eleonora Ispas, Corina Ilie, Stela Dumitrache, Victorita Saltan, Maria Dobre, Maria Balan, Virginia Ciobanu, Luminita Nacu,  Măcin

“Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit, astăzi, în număr așa de mare, la Conferința Extraordinară de Alegeri, la invitația Organizației Femeilor Social-Democrate Tulcea. Mulțumesc doamnei premier pentru mesajul transmis și pentru susținere, doamnei Rovana Plumb, doamnei Maria Lazăr și tuturor doamnelor minunate din această sală. Iată, un prim test de solidaritate feminină, pe care l-am trecut cu succes. Dar mai ales, o ocazie bună de a discuta despre proiecte politice, guvernare, idei, acțiuni politice de viitor, colaborări naționale și regionale (...) Organizația de partid nu este pe persoană fizică, nu este cu un nume și-un prenume, ci în ea sunt multe nume și prenume. Organizația de partid suntem noi, femeile din Tulcea. Iar PSD suntem toate (!)” a subliniat la finalul Conferinței doamna Președinte OFSD Tulcea, Mirela Furtună.

Sursa foto: OFSD Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța, gazda întâlnirii zonale a femeilor social democrate din Regiunea SUD-EST şi Regiunea Bucureşti-Ilfov (GALERIE FOTO +VIDEO)

22 Jul 2022 2156

Constanța găzduiește întâlnirea zonală a femeilor social democrate din Regiunea SUD-EST şi Regiunea Bucureşti-Ilfov

21 Jul 2022 1173