Stiri calde

Misiune dificilă în Grecia. Comandantul aeronavei C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei,

Comandantul echipajului aeronavei C-27 J Spartan, căpitan-comandorul Florin Ianculescu, care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, s-a declarat surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei, conform Agerpres.ro. 
 
El a declarat joi, într-un interviu pentru Redacţia emisiunilor militare de radio "Ora Armatei", că aeronavele Forţelor Aeriene Române au participat deja la izolarea focarelor din vestul capitalei elene.
 

"Până nu am ajuns aici, la faţa locului, nu am putut să ne dăm seama de amplitudinea evenimentelor care erau deja de două-trei zile în desfăşurare aici, pe teritoriul Greciei. Oamenii s-au mobilizat. Sunt o groază de forţe care participă, şi terestre, şi aeriene, de la mai multe state. Toţi au răspuns pozitiv chemării Greciei. Nu pot să spun că ne-a luat prin surprindere, dar a fost o surpriză pentru noi să vedem amploarea evenimentelor. În continuare, aici, în Grecia, mai sunt focare care nu ne lasă să ne desfăşurăm aşa cum ar trebui. Noi suntem pe un aeroport la zece kilometri vest de Atena. Toate forţele aeriene sunt concentrate aici. Partenerii greci ne-au introdus în zona de acţiune", a afirmat Ianculescu.

 
Potrivit acestuia, aeronavele române nu au putut să se ridice joi de la sol, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 

"Noi am acţionat ieri în partea de vest a Atenei, la circa 50 de kilometri, cu un focar destul de extins şi de-a lungul zilelor celelalte forţe au acţionat cu precădere în zona aceea. Pe lângă faptul că e o zonă destul de extinsă, era riscul să ajungă focarul pe o zonă iar populată. Din păcate, vremea a fost foarte ciudată astăzi. Au fost o serie de furtuni. (...) Deja au mai fost descoperite vreo două-trei focare şi probabil la Comandamentul de urgenţă se iau deciziile unde să acţionăm pe viitor. Din oră în oră primim coordonate şi zone de acţiune pe care să le pregătim şi aşteptăm OK-ul. Pe fondul vremii de astăzi, care a fost foarte schimbătoare şi cu furtuni puternice în zona noastră, nu am putut acţiona în niciuna din zonele afectate de incendiu", a adăugat comandantul aeronavei C-27 J Spartan.

 
Două aeronave, una de tip C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi un C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, intervin de miercuri în sprijinul forţelor de intervenţie în zona Attica, din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Forțele Aeriene Române

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazinoul din Constanța văzut din avion (1942)

09 Aug 2019 494

De unde va achiziționa ANR bilete de avion spre diferite destinații internaționale (document)

05 Aug 2019 720

Un avion de luptă american s-a prăbuşit într-un parc naţional, făcând victime printre vizitatori

01 Aug 2019 609

Lansare în stratosferă a unui avion fără pilot din Poligonul Capu Midia

23 Jul 2019 543

Un avion s-a ciocnit de fațada unei clădiri din Germania. 3 persoane decedate

20 Jul 2019 543

Azi sărbătorim Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

20 Jul 2019 441

Un avion cu parașutiști s-a prăbușit în nordul Suediei. 9 persoane au decedat

14 Jul 2019 503

Avion prăbuşit în Harghita. La bord se aflau două persoane

27 Jun 2019 643

Tragedie. Un avion cu nouă persoane la bord s-a prăbușit în Hawaii. Nu există supraviețuitori

22 Jun 2019 691

Zeci de turiști români sunt blocați pe aeroportul din Barcelona. Ce s-a întâmplat

21 Jun 2019 710

Poza care face cât o mie de cuvinte O parte a litoralului românesc fotografiată dintr-un avion militar

17 Jun 2019 5840

Agitaţie pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu. O aeronavă Wizz Air nu poate decola. Iată motivul

13 Jun 2019 1367

Forțele Aeriene Române participă la sărbătorirea Zilei Naționale a Italiei la București, alături de detașamentul italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu

04 Jun 2019 725

Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul care îl aduce în România. Ce s-a întâmplat

31 May 2019 600

Ce avea fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre în mână la coborârea din avion pe Aeroportul Otopeni

21 May 2019 1886