Stiri calde

Misiune dificilă în Grecia. Comandantul aeronavei C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei,

Comandantul echipajului aeronavei C-27 J Spartan, căpitan-comandorul Florin Ianculescu, care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, s-a declarat surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei, conform Agerpres.ro. 
 
El a declarat joi, într-un interviu pentru Redacţia emisiunilor militare de radio "Ora Armatei", că aeronavele Forţelor Aeriene Române au participat deja la izolarea focarelor din vestul capitalei elene.
 

"Până nu am ajuns aici, la faţa locului, nu am putut să ne dăm seama de amplitudinea evenimentelor care erau deja de două-trei zile în desfăşurare aici, pe teritoriul Greciei. Oamenii s-au mobilizat. Sunt o groază de forţe care participă, şi terestre, şi aeriene, de la mai multe state. Toţi au răspuns pozitiv chemării Greciei. Nu pot să spun că ne-a luat prin surprindere, dar a fost o surpriză pentru noi să vedem amploarea evenimentelor. În continuare, aici, în Grecia, mai sunt focare care nu ne lasă să ne desfăşurăm aşa cum ar trebui. Noi suntem pe un aeroport la zece kilometri vest de Atena. Toate forţele aeriene sunt concentrate aici. Partenerii greci ne-au introdus în zona de acţiune", a afirmat Ianculescu.

 
Potrivit acestuia, aeronavele române nu au putut să se ridice joi de la sol, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 

"Noi am acţionat ieri în partea de vest a Atenei, la circa 50 de kilometri, cu un focar destul de extins şi de-a lungul zilelor celelalte forţe au acţionat cu precădere în zona aceea. Pe lângă faptul că e o zonă destul de extinsă, era riscul să ajungă focarul pe o zonă iar populată. Din păcate, vremea a fost foarte ciudată astăzi. Au fost o serie de furtuni. (...) Deja au mai fost descoperite vreo două-trei focare şi probabil la Comandamentul de urgenţă se iau deciziile unde să acţionăm pe viitor. Din oră în oră primim coordonate şi zone de acţiune pe care să le pregătim şi aşteptăm OK-ul. Pe fondul vremii de astăzi, care a fost foarte schimbătoare şi cu furtuni puternice în zona noastră, nu am putut acţiona în niciuna din zonele afectate de incendiu", a adăugat comandantul aeronavei C-27 J Spartan.

 
Două aeronave, una de tip C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi un C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, intervin de miercuri în sprijinul forţelor de intervenţie în zona Attica, din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Forțele Aeriene Române

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Operaţia instructorului din aeronoava Diamond Aircraft 42, prăbuşită la Tuzla, premieră pentru Constanţa. Cine l-a operat (video)

22 Feb 2019 3061

Şi aşii catapultează (galerie foto)

15 Feb 2019 1179

Aterizare de urgență pe Otopeni. Probleme tehnice la o aeronavă cu 150 de pasageri

09 Feb 2019 588

Incident periculos deasupra Mării Negre. Implicate un avion american și unul rusesc

31 Jan 2019 1487

Viorica Dăncilă a decis. Acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A.

28 Jan 2019 335

Patru morți în munții Alpi, în urma unui accident aviatic. Un elicopter și un avion s-au ciocnit

25 Jan 2019 435

Unde a aterizat, din decizia pilotului, avionul cu care Viorica Dăncilă venea de la Bruxelles

25 Jan 2019 392

Aeronavele au înregistrat întârzieri la decolare, pe aeroporturile din Bucureşti, din cauza operaţiunilor de degivrare

25 Jan 2019 283

Compania Turkish Airlines vine cu o promoție nouă pentru cei care doresc să ajungă de la Constanța la Istanbul

22 Jan 2019 621

Alertă pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. Un avion de pasageri a aterizat de urgență. Echipele de intervenție, chemate în ajutor (galerie foto+video)

20 Jan 2019 5715

Casa generalului Toma Zaharia a fost spartă. Ce spune că i s-a furat. Hoţii au fost prinşi. Generalul surprins de curajul lor

13 Jan 2019 2529

Misiunea „Uzlina“ (galerie foto)

22 Dec 2018 1981

Un avion s-a prăbușit. Nu au existat supraviețuitori în urma impactului. Ce a dus la această tragedie

15 Dec 2018 820

Un avion care participa la un exerciţiu militar în Hawaii s-a prăbuşit în largul coastei din Honolulu

13 Dec 2018 402

Trei companii, selectate de CN APM Constanța pentru prestarea serviciilor de transport aerian de persoane (document)

11 Dec 2018 696