Misiune dificilă în Grecia. Comandantul aeronavei C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei,

Comandantul echipajului aeronavei C-27 J Spartan, căpitan-comandorul Florin Ianculescu, care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, s-a declarat surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei, conform Agerpres.ro. 
 
El a declarat joi, într-un interviu pentru Redacţia emisiunilor militare de radio "Ora Armatei", că aeronavele Forţelor Aeriene Române au participat deja la izolarea focarelor din vestul capitalei elene.
 

"Până nu am ajuns aici, la faţa locului, nu am putut să ne dăm seama de amplitudinea evenimentelor care erau deja de două-trei zile în desfăşurare aici, pe teritoriul Greciei. Oamenii s-au mobilizat. Sunt o groază de forţe care participă, şi terestre, şi aeriene, de la mai multe state. Toţi au răspuns pozitiv chemării Greciei. Nu pot să spun că ne-a luat prin surprindere, dar a fost o surpriză pentru noi să vedem amploarea evenimentelor. În continuare, aici, în Grecia, mai sunt focare care nu ne lasă să ne desfăşurăm aşa cum ar trebui. Noi suntem pe un aeroport la zece kilometri vest de Atena. Toate forţele aeriene sunt concentrate aici. Partenerii greci ne-au introdus în zona de acţiune", a afirmat Ianculescu.

 
Potrivit acestuia, aeronavele române nu au putut să se ridice joi de la sol, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 

"Noi am acţionat ieri în partea de vest a Atenei, la circa 50 de kilometri, cu un focar destul de extins şi de-a lungul zilelor celelalte forţe au acţionat cu precădere în zona aceea. Pe lângă faptul că e o zonă destul de extinsă, era riscul să ajungă focarul pe o zonă iar populată. Din păcate, vremea a fost foarte ciudată astăzi. Au fost o serie de furtuni. (...) Deja au mai fost descoperite vreo două-trei focare şi probabil la Comandamentul de urgenţă se iau deciziile unde să acţionăm pe viitor. Din oră în oră primim coordonate şi zone de acţiune pe care să le pregătim şi aşteptăm OK-ul. Pe fondul vremii de astăzi, care a fost foarte schimbătoare şi cu furtuni puternice în zona noastră, nu am putut acţiona în niciuna din zonele afectate de incendiu", a adăugat comandantul aeronavei C-27 J Spartan.

 
Două aeronave, una de tip C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi un C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, intervin de miercuri în sprijinul forţelor de intervenţie în zona Attica, din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Forțele Aeriene Române

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un avion rusesc a fost doborât de armata ucraineană

19 Apr 2024 364

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 551

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1298

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 494

Incident aviatic pe Aeroportul Heatrow din Londra! Două avioane de pasageri, implicate

06 Apr 2024 851

O cursă TAROM Bruxelles - Otopeni a fost anulată din motive tehnice, joi seara. Printre pasageri, Mircea Geoană, Luminiţa Odobescu, europarlamentari

05 Apr 2024 409

Cumpărări directe Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără bilet de avion și transfer aeroport Viena-hotel de la Paris Rostar SRL (DOCUMENT)

30 Mar 2024 650

Prefectul județului Constanța, la comemorarea militarilor decedați în dublul accident aviatic - „A rămas multă durere în sufletele celor apropiați“

02 Mar 2024 641

LIVE VIDEO Militarii decedați în dublul accident aviatic din apropiere de Cogealac, comemorați la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2047

„Ziua fatidică de 2 martie 2022 are încă ecouri în inima oricărui militar“ - Se împlinesc doi ani de la prăbușirea unui avion și a unui elicopter în județul Constanța

02 Mar 2024 954

Se împlinesc doi ani de la dublul accident aviatic din județul Constanța! Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2026

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3144

Un avion militar rusesc cu zeci de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit!

24 Jan 2024 912

17 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână! Lista condamnaților

20 Jan 2024 644

„O să vă omor pe toţi, o să vă distrug“ Premieră în justiția din România! Închisoare cu executare după un scandal monstru în avionul Copenhaga – Bucureşti Otopeni! (MOTIVARE)

14 Jan 2024 1020