MITĂ Încătuşat pentru bani daţi unui poliţist

Ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe numitul R. N., din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, în timp ce îi oferea suma de 1.500 lei, unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (S.P.T.M.), pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar penal în care susnumitul alături de alte două persoane, era cercetat pentru sustragerea unei cantităţi de cărbuni din portul Constanţa.


În fapt, în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., R. N. a fost depistat, alături de alte două persoane, în timp ce transporta cantitatea de 1,5 tone cărbune sustras din portul Constanţa. Cu ocazia audierilor celor trei suspecţi, R. N. i-a propus poliţistului ca, în schimbul unor „atenţii”, să nu ia măsuri legale împotriva lor şi să nu predea cărbunele unităţii, ai cărei angajaţi sunt, întrucât riscă desfacerea contractului de muncă. Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa pentru organizarea activităţii de prindere în flagrant a lui R. N..

Ieri, în timp ce procurorul de caz împreună cu ofiţerii S.J.A. Constanţa organizau activitatea, s-a prezentat agentul de poliţie P. V. A., din cadrul S.P.T.M. Constanţa, care a depus un denunţ cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de ieri, ora 10.45, a fost contactat la birou de agentul de poliţie L.P. din cadrul I.G.P.R, care i-a solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul R. N., cercetat pentru comiterea unui furt din portul Constanţa.


Având în vedere situaţia creată, procurorul de caz a delegat lucrătorii S.J.A Constanţa, pentru efectuarea de acte procedurale în cauză. Cu ocazia întâlnirii, agentul de poliţie L.P. a solicitat celor doi poliţişti denunţători să-l ajute pe învinuitul R. N., subliniind faptul că acesta a pregătit o sumă de bani pe care urmează să le-o ofere cu ocazia audierilor. Ulterior, agentul L.P. l-a contactat pe numitul R.N., asigurându-l că a discutat cu cei doi poliţişti, instruindu-l totodată asupra modului de comportare privind oferirea sumei de bani.
Ca urmare a situaţiei, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul, ocazie cu care, R.N. a fost prins în timp ce îi oferea unuia dintre cei doi poliţişti care s-au desistat suma de 1.500 lei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p., iar agentului de poliţie L.P pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 rap. la art.255 din C.p., în referire la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Cei doi sunt reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă de 29 de zile.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 209

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 540

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 444

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 678

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1215

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 429

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 997

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1047

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 842

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 373

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 857

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1210

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 414

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1279