”Mită pentru alegeri”? UPDATE-Gușă, la DNA. Se pare că ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri, pentru campania electorală

 
Deputatul PNL Cozmin Guşă este audiat, la această oră, la DNA în calitate de martor în dosarul lui Ludovic Orban. Din primele informații, deputatul liberal ar fi este urmărit penal pentru că i-ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri, pentru campania electorală. Înainte de a intra la audieri, Gușă le-a spus jurnaliștilor că nu are nicio implicare în acest dosar și că nu ar fi discutat cu Ludovic Orban despre astfel de aspecte ce ţin de campania electorală. 

De cealaltă parte, Ludovic Orban a ajuns dis-de-dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deputatul contestă măsura controlului judiciar dispusă de DNA în urmă cu o săptămână. Orban a anunţat ieri, când a fost audiat la DNA, că a contestat măsura preventivă.
 

"Am respectat întotdeauna procedurile în ceea ce priveşte derularea anchetei şi am fost tot timpul la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru a aduce lumină în acest caz. Nu am de gând să părăsesc ţara, de fapt nu am de gând să fac nimic care era în restricţiile prevăzute în controlul judiciar, nu este motivată, ci este o restrângere a unor drepturi care, după părerea mea, nu este necesară în cazul meu", a declarat Orban la ieşire de la audieri.

 
Din ceea ce spun procurorii anticorupţie, Ludovic Orban este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

UPDATE, ora 12.01:


Și patronul televiziunii B1TV, Sorin Oancea, a ajuns la DNA. Se pare că atât el, cât și Cozmin Gușă, patronul televiziunii Realitatea TV, au fost chemați pentru a da declarații în dosarul în care fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este plasat sub control judiciar. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Trei bărbați din echipa unui candidat de la Mangalia, conduși la secția de poliție pentru audieri

27 Sep 2020 2158