Miting în faţa Prefecturii Angajaţii Primăriei Constanţa anunţă o acţiune de protest

Sindicatul ce reprezintă interesele angajaţilor din Primăria Municipiului Constanţa anunţă că va organiza o acţiune de protest.
 
“SLSAP Constanţa, sindicat ce reprezintă interesele angajaţilor din Primăria Municipiului Constanţa atrage atenţia asupra situaţiei grele în care se află personalul contractual şi funcţionarii publici din administraţia publică locală, că urmare a faptului că sunt cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sectorul bugetar.”, se arată într-un comuniocat remis astăzi redacţiei.
 
 Acţiunea de protest va avea loc mâine, 28 ianuarie, între orele 14.30-16.00.
SLSAP Constanţa împreună cu toate sindicatele afiliate Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa participa la acţiunea de protest de pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.
 
Această manifestare este generată de faptul că niciuna din solicitările salariaţilor din administraţia publică locală nu a fost soluţionată în mod favorabil de către Guvernul României.
 
“Mai mult prin adoptarea OUG NR. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile personalului din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii. Astfel veniturile salariaţilor din acest sector de activitate au fost menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, contrar principalelor noastre revendicări, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă.”, se mai arată în comunicatul e presă.

 Revendicările SLSAP Constanţa vizează:
 
1.Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi lucrătorii din administraţia publică, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsură în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
 
2.Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea începând cu anul 2015 a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.


Sursa foto: Arhivă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.