Modificări importante privind reglementările de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului

pnl_indemnizatie_-_mama_carucior.jpgIniţiatorii unei propuneri legislative, au înregistrat la Senat, o modificare a art. 2 alin.(3) din Ordonanţă de urgenţă nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Astfel, aceştia urmăresc operarea unei modificări asupra alineatului 3, art. 2: "(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6, 8 ISR, pentru primul an, respectiv nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2, 4 ISR, pentru al doilea an.", conform e-juridic.manager.ro.
 
"Potrivit ordonanţei de urgenţă care reglementează modul de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, începând cu dată de 1 ianuarie 2011, părinţii au posibilitatea să opteze pentru un concediu pentru creşterea copilului de un an sau de doi ani, dar cu o indemnizaţie diferenţiată, în funcţie de această opţiune. Astfel, mamele sau taţii care aleg să rămână în concediu de îngrijire şi creşterea copilului până la împlinirea unui an de zile sau până la trei ani (dacă este vorba de un copil cu handicap), beneficiază de o indemnizaţie de la cel puţin 600 de lei la cel mult 3.400 de lei. Însă, dacă persoanele optează pentru concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani primesc, în mod discriminatoriu, cel puţin 600 de lei şi cel mult 1.200 de lei, atât în primul an, cât şi în al doilea an.", se precizează în expunerea de motive.
 
Aşa cum explică iniţiatorii, se doreşte modificarea reglementărilor actuale de aşa natură încă părinţii să beneficieze de acelaşi mod de calcul al indemnizaţiei, oricare ar fi opţiunea pe care o consideră potrivită.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.