Modificările privind concediile Noul Cod al Muncii intră, astăzi, în vigoare

Legea nr. 12/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie şi va intra în vigoare de azi, potrivit România TV.

Actul normativ prevede ca la stabilirea duratei concediului de odihnă, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnav vor fi considerate perioade de activitate desfăşurată. 
Cu alte cuvinte, perioadele respective nu vor afecta numărul de zile de concediu de odihnă la care au dreptul salariaţii în fiecare an.

Referitor la concediul de odihnă, Codul muncii dispune în prezent ca acesta "se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic". Sintagma va fi eliminată odata cu intrarea în vigoare a Legii nr. 12/2015, astfel că dispozitia va arăta aşa: "durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective de muncă aplicabile".

Citeşte şi Noul Cod al Muncii, promulgat. Ce modificări importante aduce în concediile românilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.