Stiri calde

UPDATE 3 Moinescu, Pleșca și alții, excluși din PNL Medgidia (document)

 
Biroul Politic Local al PNL Medgidia a decis în această seară  să excludă din partid pe consilierii Camelia Pleșca, Nicolae Dicianu și Lucreția Răileanu. De asemenea, l-au exclus din partid pe Dumitru Moinescu pentru „deviaționism prea de dreapta”, potrivit celui din urmă.
 
Toate aceste excluderi din partid au avut loc în urma unei ședințe ce a avut loc la PNL Medgidia, unde ar fi fost excluși foștii PDL-iști. 

 


UPDATE 3, ora 22.56:


Gheorghe Dragomir, președinte PNL Constanța, spune că „S-a ajuns la această situație la Medgidia deoarece consilierii excluși au votat de-a lungul timpului împotriva mai multor inițiative ale primarului Iordache și nu au votat nici bugetul. Excluderile care s-au produs astăzi, pornesc de la organizația de bază și în funcție de funcțiile deținute de fiecare persoană exclusă vor fi operate și la nivelul forurilor superioare. Voi discuta și eu despre situația de la Medgidia cu primarul Iordache.” 
 

UPDATE 2, ora 22.00: 

 

Foștii PDL-iști de la județ reacționează.

George Mândilă a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că „întâlnirea de astăzi de la Medgidia a fost o întâlnire de cafea. Biroul local nu avea atribuții să excludă consilierii locali. Acesta este atributul CCL-ului din ce știu eu, procesul de fuziune de la Medgidia nu s-a finalizat și forurile constituite nici nu s-au întrunit până acum. Din punct de vedere statutar ședința de astăzi nu există. Dacă au existat oameni care și-au bătut joc de statut, atunci ei trebuie să răspundă. M
arian Iordache este președinte unic dar nu are birou unic. Dacă lucrurile stau așa cum înțeleg că s-au petrecut , îi sfătuiesc pe Camelia Pleșca și pe ceilalți „excluși” să facă plângeri penale pentru fals în acte oficiale și celor care au aprobat această excludere și celor care vor înregistra vreun document oficial al așa-zisei ședințe la registratura partidului. Aceste subiecte sunt de natură penală.”

Am încercat să luăm legătura și cu președintele PNL Medgidia, Marian Iordache, însă acesta nu răspunde. Vom reveni cu o poziție oficială a acestuia când o vom avea. UPDATE 1, ora 21.31: 


Dumitru Moinescu este membru în Consiliul Județean al PNL, iar excluderea lui din partid trebuia să fie făcută de acest for, nu de unul local. 

„Nu ne-am prezentat astăzi la ședință, deoarece în jurul prânzului am solicitat convocatorul întâlnirii și am constatat că ședința nu a fost convocată statutar. Mai exact, nu fuseseră convocați în BPL decât membrii fostului PNL nerespectându-se paritatea impusă prin statut. Am aflat de excludere, dar oficial nu mi s-a comunicat nimic, și bănuiesc că nici nu se va întampla acest lucru. Surprinzător pentru mine este că cei care ar trebui să dea explicații pentru ce se întamplă în Medgidia, găsesc de cuviință să scape de oameni incomozi. Era de așteptat să se ajungă probabil aici, deoarece în ultima lună conflictul din PNL Medgidia a escalat în consiliul local în momentu în care noi, consilierii din fostul PDL am cerut să fie lămurite deficiențele legate de fondurile europene, cele legate de buget, gestionarea frauduloasă de la Direcția de Gestionare a Domeniului Public și Privat condusă de șeful ALDE Medgidia, Niculae Păun. În Medgidia situația este pe viață și pe moarte, orașul este în faliment și președintele PNL, care este și primar, Marian Iordache, nu se dorește o analiză serioasă. Așa se face că, ședința BPL în care trebuia să fie făcută analiza consilierilor locali s-a transformat într-o răfuială a domnului Iordache cu cei care nu sunt de acord cu modul în care domnia sa face administrație publică în Medgidia”, a declarat Camelia Pleșca, pentru cotidianul ZIUA de Constanța.


Vom reveni cu mai multe informații. 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Camelia Pleşca, despre taxa pe informaţiile publice de la Medgidia - „Transparenţa ar fi prevenit derapajele constatate în atribuirea de contracte“

21 Mar 2016 1592

Ce avere are consiliera liberală Camelia Pleşca, de la Medgidia (documente)

16 Mar 2016 2106

Finalele de la Constanţa Ce rezultate au obţinut candidaţii la parlamentare

11 Dec 2012 1913

Candidaţii ARD pe Colegiile 1 şi 2 Camera Deputaţilor şi 1 Senat şi-au prezentat proiectele

24 Nov 2012 1355

Candidaţii ARD în Colegiile 1 şi 2 Camera Deputaţilor şi Colegiul 1 Senat susţin o conferinţă de presă. Află subiectul!

22 Nov 2012 1228

Chiru - „Ne propunem un target pe care îl putem realiza" ARD Constanţa ţinteşte 25% la parlamentare (galerie foto)

31 Oct 2012 2504

Democrat liberalul Nicolae Anghel nu mai candidează. Camelia Pleşca l-ar putea înlocui în Colegiul 2

27 Oct 2012 2096

Vezi cine e posibilul înlocuitor al pedelistului Nicolae Anghel în Colegiul 2!

26 Oct 2012 1033

Iată care sunt pedeliştii înscrişi la linia de start pentru Consiliul Judeţean Constanţa

24 May 2012 3878

PDL Medgidia confirmă Dumitru Moinescu s-a retras din partid

25 Apr 2012 1713

Hotarari de consiliu care acopera fapte penale

31 Oct 2011 616