Monica Gheorghiță, întrevedere cu delegația Comisiei pentru Apărare și Relații Externe din Parlamentul Republicii Kenya

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, a avut astăzi, 3 octombrie 2018, o întrevedere cu delegația Comisiei pentru Apărare și Relații Externe din Parlamentul Republicii Kenya, aflată în vizită de lucru la București.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a subliniat momentul simbolic al vizitei delegației parlamentare, la 50 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Kenya.

Cu acest prilej, au fost evocate relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două țări precum și buna colaborare în cadrul forurilor internaționale, fiind exprimată dorința comună de relansare a dialogului politico-diplomatic pe baze pragmatice, inclusiv prin dinamizarea contactelor pe linie parlamentară.

Cele două părți au abordat, de asemenea, cooperarea economică și sectorială, discuțiile relevând interesul pentru diversificarea relațiilor bilaterale, cu accent pe schimburile din domeniile educațional și IT.

În contextul viitoarei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene, partea română și-a exprimat interesul atât pentru dezvoltarea dialogului pe teme regionale, cât și pentru identificarea unor modalități concrete de aprofundare a parteneriatului între UE și Africa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Uruguayului în România - Manuel Gonzalo Vieira Merola - în vizită de rămas bun, la MAE

03 Jul 2018 1620