Stiri calde

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită în plenul Parlamentului

 
Senatorul PNL Viorel Badea a citit, astăzi, în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", dezbaterea şi votul asupra moţiunii urmând să aibă loc vineri.

Şedinţa plenului comun al celor două Camere a fost prezidată de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat prezenţa a 183 de parlamentari, informează B1 TV.

Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, astăzi, ca moţiunea de cenzură a PNL să fie citită, la ora 17.30, iar dezbaterea şi votul să fie vineri de la ora 10.00.

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că „este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".

„Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!", se menţionează în moţiune.

„Domnule Ponta, aţi vrut să ajungeţi Preşedintele României prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora. E timpul să recunoaşteţi şi să părăsiţi puterea. (...) Pentru a-şi conserva privilegiile politice, este evident de ce Ponta şi PSD sunt dispuşi să blocheze dreptul universal la vot", se mai spune în moţiune.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 305

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 286

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 692

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2983