Muftiul Muurat Iusuf, la Beijing "Se dorește atingerea unor niveluri superioare în domeniul culturii islamice între musulmanii români și chinezi"

 
Muftiul Muurat Iusuf a ratificat astăzi, la Beijing, Protocolul de colaborare pentru activități religioase între Cultul Musulman din România și Asociația Islamică din Republica Populară Chineză, informează Agerpres.

Șeful Cultului Musulman din România a declarat că ratificarea protocolului de colaborare a avut loc la mijlocul celei de-a doua vizite oficiale pe care o efectuează în China, în ultimii doi ani, la invitația omologilor de la Asociația Islamică împreună cu Administrația de Stat pentru Cultele Religioase.

"În conținutul documentului, ratificat la sediul central din Beijing al Asociației Islamice din China, de către președintele Xilalunding Chen Guangyuan, în prezența viceministrului Zhang Lebin, de la Administrația de Stat pentru Culte Religioase, se statuează că cele două părți își recunosc în mod bilateral și neechivoc rolul important pe care îl joacă în societate, prin promovarea calității și transparenței, a unui sistem de valori prin intermediul căruia se dorește atingerea unor niveluri superioare în domeniul culturii islamice și dezvoltării dialogurilor interculturale și religioase ecumenice între cele două popoare pentru păstrarea și protejarea valorilor tradiționale specifice fiecărui popor", a declarat dr Muurat Iusuf, citat de Agerpres.

Astfel, prin protocolul încheiat se dorește realizarea schimburilor de experiență între clericii români și chinezi, în baza bunelor relații de prietenie dintre cele două state. În acest fel, clericii din China vor avea posibilitatea de a interacționa cu enoriașii din comunitățile musulmane din România.  
 
Totodată, Muftiul Iusuf a declarat că se urmărește și crearea unei platforme virtuale  pentru comunicarea dintre clericii musulmani din România și Republica Populară China dar și între enoriașii musulmani din ambele state.

Protocolul de colaborare semnat la Beijing, între organizațiile musulmane de cult din România și China prevede și organizarea manifestărilor internaționale la nivel academic în care se va dezbate probleme legate de modul de practică religioasă și combaterea atât a atitudinilor xenofobe cât și a manifestărilor religioase radicale, ce pot rezulta dintr-o interpretare greșită a învățăturilor islamice. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, mesaj de Ziua Dobrogei

14 Nov 2023 1686

Șeful Cultului Musulman din România, Muftiu Muurat Iusuf, s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea (GALERIE FOTO)

03 Jun 2023 2216

Muftiatul Cultului Musulman din România a găzduit o masă rotundă organizată cu prilejul Lunii Ramazan

20 Apr 2023 1363

#Dobrogea144 Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din Romania, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2022 1429

Din 2005, conduce spiritual comunitatea musulmană din România. Muftiul Iusuf Muurat aniversează 45 de ani

18 Aug 2022 3330

Muftiul Muurat Iusuf „Este de datoria noastră, a fiecărui individ, indiferent de credința sau de limba vorbită, să luptăm împotriva acestei pandemii“

18 Oct 2021 2130

Muftiul Cultului Musulman din România-întâlnire cu Patriarhul Daniel. Ce au discutat

14 Jul 2021 2878

#DobrogeaDigitală Muftiul Iusuf Muurat, liderul Cultului Musulman din România, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2020 2917

Cel mai tânăr muftiu din istoria României, Muurat Iusuf, aniversează 43 de ani

18 Aug 2020 4656

Muftiatul Cultului Musulman din România a suspendat programul de audiențe

13 Mar 2020 2912

Secretarul de stat Victor Opaschi împreună cu Șeful Cultului Musulman din Romania, prezenți la Primăria Municipiului Iași

21 Jan 2020 3642

Ruptură între Muftiatul Cultului Musulman și Consulatul Turciei la Constanța "I-am cerut scuze doamnei Rupp, așa ceva nu se face "

20 Nov 2019 2625

LIVE TEXT “Forumul religiilor în Dobrogea”, la cea de-a doua ediție. Tema este Școala creștină a Dobrogei - Dionisie Exiguul, dobrogeanul care a calculat pentru prima dată anul naşterii lui Iisus Hristos

19 Nov 2019 4000

Delegaţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în vizită de lucru la Muftiatul Cultului Musulman din România

03 Jul 2019 2085

Șeful Cultului Musulman din România, prezent la ceremonia de comemorare a Armistițiului de după Primul Război Mondial

11 Nov 2018 1510