Scandalul transferurilor ilegale de elevi Mulţi părinţi se plâng că s-au comis abuzuri

 
Scandal cu poliţia la Inspectoratul Şcolar din Prahova, din cauza transferurilor elevilor. Zeci de părinţi spun că s-au trezit în prag de începerea anului şcolar că trebuie să-şi ducă copiii la alte licee. Peste 200 de dosare de transfer au fost anulate în ultima clipă după un control al ministerului. Părinţii spun că totul s-a făcut pe genunchi şi s-au trezit că nici măcar copiii cu probleme medicale grave nu au cum să se mute mai aproape de casă, informează România TV.

Zeci de părinţi revoltaţi au luat cu asalt Inspectoratul Şcoalar Prahova. Spun că vineri au aflat că de luni, copiii lor, proaspeţii boboci, vor începe şcoala la alte licee decât cele la care ştiau că urmează să înveţe. Oamenii au fost liniştiţi de poliţie.

Printre victime sunt şi elevi cu probleme de sănătate, dar şi gemeni, care acum merg la şcoli diferite.

„Un copil care are parapareză spastică, grad grav. Copilul nu se poate deplasa pe distanţe foarte mari", a spus o femeie.

În Prahova, în vară, s-au aprobat peste 250 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a. După un control de la minister însă, situaţia a fost revaluată şi mare parte dintre decizii au fost anulate.

Părinţii nemulţumiţi spun că luni vor face din nou scandal dacă elevii nu se află pe lista iniţială a transferurilor.



Sursa text + foto: România TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.