NATO condamnă cu fermitate testul nuclear din Coreea de Nord. Iată și poziția MAE

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, condamnă cu fermitate testul nuclear de vineri al Coreii de Nord, pe care îl caracterizează drept o evoluție „foarte îngrijorătoare“, relatează DPA și Reuters.
 
„Condamn cu fermitate aceste provocări consistente și încălcări ale rezoluțiilor obligatorii ale Consiliului de Securitate al ONU care subminează securitatea regională și internațională“, a afirmat Stoltenberg într-un comunicat.
 
El a cerut cu insistență Phenianului să-și respecte obligațiile internaționale și „să se abțină de la orice acțiuni și amenințări care sporesc tensiunile regionale și insecuritatea“.
 
O reacție privind testul nuclear din Coreea de Nord a avut astăzi și Ministerul român de Externe
 
Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu profundă îngrijorare de anunțul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) din 9 septembrie 2016 privind efectuarea unui nou test nuclear. Dacă se confirmă, această acţiune reprezintă o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, prin care s-a solicitat în mod repetat RPDC renunțarea la dezvoltarea armelor de distrugere în masă și programelor balistice, și reprezintă o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune și la nivel global.

În calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, România va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un nou test nuclear. Ce spune presa internaţională

12 Jan 2018 2342

Consiliul de Securitate al ONU adoptă sancțiuni severe împotriva Coreei de Nord

22 Dec 2017 1711

UPDATE. Test nuclear? Cutremur de suprafață, extrem de violent, în Coreea de Nord. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime s-a produs

03 Sep 2017 3426

UPDATE Cutremur cu magnitudinea 5,3 în Coreea de Nord. Phenianul confirmă că a efectuat un nou test nuclear

09 Sep 2016 3919

Ştiaţi că...? Au trecut 30 de ani de la accidentul centralei Cernobîl

26 Apr 2016 5767

Stiripesurse.ro Cutremur provocat. Coreea de Nord anunță că a testat cu succes o bombă cu hidrogen

06 Jan 2016 2410

Cutremur de suprafață în acestă noapte. Chinezii acuză Coreea de Nord de producerea seismului

06 Jan 2016 2278

Comunicat MAE - Participarea ministrului Bogdan Aurescu la Conferinţa dedicată facilitării intrării în vigoare a Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBT)

30 Sep 2015 744

Rusia pregăteşte un test de lansare pentru o rachetă nucleară

31 Jan 2015 1523