UPDATE2-Nava amiral a Poliţiei de Frontieră Română – „OPV Ştefan cel Mare” s-a întors din misiune (galerie foto+video)

 
La Terminalul de pasageri din Portul Constanţa are loc, la această oră, ceremonialul prilejuit de sosirea navei amiral a Poliţiei de Frontieră Română – „OPV Ştefan cel Mare” din misiunea externă desfăşurată sub egida Frontex în portul Catania (Italia).

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime "Ştefan cel Mare", s-au întors acasă după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Mediterană timp de trei luni de zile. În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat şi transportat 995 de migranţi care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi supraaglomerate, ce navigau în Marea Mediterană.

Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al profesionalismului experţilor detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor italiene, cât şi din partea Agenţiei Frontex.

În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 995 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi supraaglomerate, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.

De asemenea, în perioada 08.04–08.05.2016, Poliţia de Frontieră Română va detaşa, în zona operaţională Lesvos din Grecia, alţi 62 polițiști de frontieră, o navă maritimă şi 6 autovehicule, care vor participa la misiuni de supraveghere a frontierei, coordonate de Agenţia Frontex

UPDATE2, ora 15.09:


Fetele au declarat că sunt mândre de tatăl lor. Ele spun că ştiau doar că este în Italia. Bucuria revederii a fost mare, iar copilele au stat mai mult lipite de tatăl lor. 

UPDATE, ora 14.37:


Familiile sunt extrem de încântate că îi revăd pe cei dragi şi aproape că nu mai au răbdare să îi îmbrăţişeze.

Sunt momente de emoţie în portul Constanţa, în aceste clipe. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava amiral a Poliţiei de Frontieră, Ştefan cel Mare, în misiune de supraveghere a frontierelor Europei

27 Dec 2015 2587