Navele de luptă ale Forţelor Navale Române, la dispoziţia turiştilor în cadrul Zilei porţilor deschise la Constanţa

Navalele de luptă ale Forţelor Navale Române pot fi vizitate de turişti, astăzi, în portul militar Constanţa, în cadrul Zilei porţilor deschise, manifestare prilejuită de Ziua Marinei, informează agerpres.ro. Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale, Ion Burghişan, a declarat, pentru Agerpres, că în danele militare sunt acostate bricul Mircea, fregatele Regele Ferdinand, Regina Maria şi Mărăşeşti, alte tipuri de nave printre care dragoare maritime, nave purtătoare de rachete, corvete, dar şi nave fluviale, turiştii putând vizita şi două elicoptere tip Puma Naval. De la poarta nr.1 a Portului Constanţa până în danele militare, distanţa de circa doi kilometri poate fi parcursă de turişti cu două autobuze care circulă non-stop sâmbătă, între orele 9.00 - 17.00, cu prilejul Zilei porţilor deschise.

O expoziţie de nave şi tehnică militară este organizată, cu acelaşi prilej, şi în portul militar Mangalia 'Turiştii profită de această ocazie şi vin în număr mare să viziteze navele militare. Cel puţin aşa a fost în anii trecuţi. (...) Pot urca la bordul navelor, li se fac anumite prezentări, pot face fotografii', a afirmat reprezentantul Forţelor Navale.

Duminică, pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa vor avea loc,între orele 10.00 - 12.20, ceremonialuri de acordare a unor distincţii militare şi de prezentare a mesajelor cu ocazia Zilei Marinei Române, cât şi depuneri de coroane la monumentul Marinarului Necunoscut.

Pe 15 august, la manifestările organizate la Comandamentul Flotei sunt aşteptaţi circa 10.000 de turişti şi constănţeni, conform reprezentanţilor administraţiei locale. Aşteptate sunt şi persoanele oficiale, printre care preşedintele Traian Băsescu.

Festivităţile vor începe la ora 9.55 cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, a marelui pavoaz şi cu executarea a 21 de salve de artilerie. Vor urma deschiderea oficială a festivităţilor, citirea ordinului comun, oficierea serviciului religios de depunere de ancore de flori în mare şi exerciţiile demonstrative prezentate de militari şi nave ale Forţelor Navale.

Manifestările de pe faleza Comandamentului Forţelor Navale se vor încheia la ora 12.10 cu defilarea gărzii de onoare.

Între orele 13.00-15.00, în Portul Tomis vor fi organizate jocuri marinăreşti, la ora 22.00 va fi aprins pavoazul electric, iar apoi se va desfăşura retragerea cu torţe pe traseul portul turistic - Prefectura Constanţa.

Evenimentele prilejuite de Ziua Marinei sunt organizate de Statul Major al Forţelor Navale, autorităţile locale şi portuare, de Asociaţia Patronală a Operatorilor Portuari şi Sindicatul Liber al Navigatorilor.

www.agerpres.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 664

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 528

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 706

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13904

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 888

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1301

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2790

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6808

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811