Stiri calde

Nemulțumirile lui Raed Arafat cu privire la înregistrarea apelului care a anunțat tragedia din Colectiv

 
După ce ieri a apărut în presă înregistrarea apelului unic de urgență 112, în care s-a anunțat incendiul din club Colectiv, Raed Arafat a postat din nou un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care își transmite nemulțumirile.
 
Conform acestuia, Departament pentru Situaţiile de Urgenţă nu am avut acces la inregsitrarile ce au apărut în presă şi nici la stengoramele discuţiilor, în ciuda faptului că reprezentanții instituției le-au solicitat oficial de la STS.
 

„Apariţia înregistrării apelului la 112 pentru intervenţia la Colectiv, paralel cu susţinerea bilanţului Departamentului pentru SItuaţii de Urgenţă, a fost pentru mine şi pentru colegii mei una interesantă mai ales că noi, că Departament pentru Situaţiile de Urgenţă, nu am avut acces la inregsitrarile respective şi nici la stengoramele discuţiilor chiar dacă le-am solicitat oficial de la STS, în ideea că tragedia este sub anchetă Parchetului General şi că nu avem acces la înregistrări decât dacă aprobă procurorul. Ne-am adresat şi la procuratura să obţinem acordul însă nu am primit răspuns în acest sens şi am rămas să aşteptăm finalizarea anchetei că să avem acces la un segement care ne interesa mult pentru finalizarea analizei şi a lecţiilor învăţate. Acum, înregistrarea este pe internet şi la televiziuni şi începe din nou atacul că noi am ascuns faptul că un pompier ştia unde este Colectiv din ce reiese din înregistrare. Pe scurt, faptul că un pompier, care lucrează la dispecerat, ştie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere instituţional. Iar acuzaţiile care au început să apară că noi, sau eu, am minţit iar ascunzând aceste informaţii sunt nefondate având în vedere că nu am avut acces la înregistrări la nici un moment până când au apărut ele în spaţiul virtual şi în presă acum 2 zile. Acest lucru poate fi şi probat prin documentele de corespondenţă pe care le deţinem la DSU! Am dorit să clarific acest aspect acum înainte să fie dezlănţuite atacurile care au început azi dimineaţă deja astfel încât să fie cei interesaţi infromati corect!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina de socializare.

 
Citește și: Apelul la 112 care a anunțat incendiul din Colectiv
 
Sursa foto: Facebook – Raed Arafat
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbare importantă pentru SMURD. Ce anunț a făcut azi Raed Arafat

31 Mar 2019 677

A fost activat Planul Roşu de intervenţie. Explozie la o staţie de încărcat butelii. Ce spun oficialii

05 Feb 2019 1365

LIVE Imagini de la eveniment Secretarul de Stat Raed Arafat participă la evaluarea activităţii desfăşurată de ISU Dobrogea pe 2018 (galerie foto+video)

29 Jan 2019 1021

Secretarul de Stat Raed Arafat vine la Constanța. La ce eveniment va participa

28 Jan 2019 674

Gripa face în continuare victime. Ce recomandă Ecaterina Andronescu tuturor elevilor

21 Jan 2019 816

Ce spitale din judeţul Constanţa sunt în pericol în cazul unui cutremur major. Lista oficială (document)

29 Dec 2018 1036

Revista presei locale

15 Dec 2018 565

Medicii SMURD au intervenit la recepția de la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale. Ce s-a întâmplat

30 Nov 2018 466

I s-a făcut rău pe scenă. Este vorba de un celebru actor din România. Îl vedem mereu la TV. Care este, acum, starea actorului

07 Nov 2018 1467

Sondaj de opinie Aţi crezut că veţi fi notificat prin RO-ALERT la cutremurul de duminică dimineaţă?

29 Oct 2018 964

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că medicii trebuie să aibă un program de lucru clar de opt ore

26 Oct 2018 351

După moartea lui Ilie Balaci, ministrul Sorina Pintea cere o anchetă la Serviciul de Ambulanță din Craiova

22 Oct 2018 453

Exercițiul Seism 2018. Spitalul de nivel 1 al SMURD a fost închis din cauza apariţiei unui caz de varicelă

15 Oct 2018 541

Raed Arafat, despre exerciţiul "SEISM 2018" - "Sunt convins că toată lumea va învăţa foarte mult"

14 Oct 2018 350

Raed Arafat Comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, ajunge în România

14 Oct 2018 430