Neptun Tv Sorin Strutinsky reținut de DNA, într-o anchetă cu multe semne de întrebare

O nouă acţiune cu multe semne de întrebare a procurorilor DNA. Preşedintele Telegraf Tv Neptun, Sorin Strutinsky, a fost ridicat astăzi de pe stradă şi condus la sediul DNA, iar în această seară a fost reţinut. Potrivit unui comunicat remis de DNA omul de afaceri a pretins şi primit sume de bani de la o societate comercială pentru a interveni la trei instituţii ale statului, culmea, doar pentru a fi respectate nişte obligaţii contractuale. Bizar este şi că presupusa mită ar fi fost virată în contul unor societăţi la care Sorin Strutinsky nu este acţionar.
 
Prigoana procurorilor DNA împotriva echipei lui Radu Mazăre continuă la Constanța. După ce Nicușor Constantinescu a fost lovit cu capul de mașină și luat pe sus de procurori apoi aruncat după gratii 30 de zile, iar Radu Mazăre a fost săltat de mascați dintr-un restaurant din Capitală, și reținut 24 de ore,  astăzi a venit rândul unui apropiat al acestora: omul de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Procurorii l-au ridicat de pe stradă, în această după-amiază, și l-au dus la DNA București. În această seară, după ce omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore, DNA a remis un comunicat de presă în care se precizează că acuzațiile care stau la baza dosarului au fost făcute în urma unui denunț. Omul de afaceri constănțean este suspectat de trafic de influență și instigare la fals și spălare de bani.
 
    "În perioada 2009-2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins și primit sume de bani, de la reprezentantul unei societăți comerciale care avea contracte de  executare lucrări cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral, Compania Națională  Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, Compania Națională Administrația  Canalelor Navigabile S.A. Constanța. În schimb, inculpatul a promis că își va exercita influența asupra funcționarilor instituțiilor respective, astfel încât societatea denunțătorului să își primească banii stipulați în contractele respective", se arată în documentul DNA.
 
Anchetatorii DNA mai spun că banii au fost primiți în contul unor societăți comerciale indicate de Sorin Strutinsky. Acțiunea de azi a procurorilor DNA ridică foarte multe semne de întrebare. Toți cei implicați în dosarul făcut de DNA neagă acuzațiile și spun că nici măcar nu au fost întrebați vreodată ceva de vreun anchetator.
 
Administratorii  firmelor prin conturile cărora s-ar fi virat banii  spun că Sorin Strutinsky nu are nicio legătură cu aceste societăți și nu face parte din acționariat. În plus, aceștia spun că niciun procuror DNA nu le-a cerut vreo explicație.
 
    „Habar nu am despre chestia asta. Nu știu. Oricum nu sunt în șară, sunt plecat și nu știu ce se întâmplă acolo“, a declarat telefonic Valentin Ionescu, administrator firmă.
 
Mihaela Gherasim, administratorul altei firme, spune că are contracte încheiate cu presupusa firmă denunțătoare de la care a încasat bani în urma unor prestări de servicii. Aspectul cel mai bizar din tot acest dosar este că banii ar fi fost dați doar pentru ca instituțiile statului să-și respecte obligațiile contractuale.
 

    „Vă rog să sunați la această companie să întrebați dacă au avut vreodată întârzieri din partea Administrației Canalelor Navigabile, din 2012 până în prezent. Noi am avut tot timpul bani în cont. Nu cred că a existat o singură factură pe care noi s-o întârziem la plată. Nu știu cine a inventat chestia asta că ar face presiuni Strutinsky către personalul ACN-ului să facă plata“, a declarat Daniel Georgescu, director CNACN.
 
„Ceea ce doamna Hăhăiala se lăuda pe la televiziuni că îl va aresta și pe Strutinsky Sorin, așa-zisul contabil, creier al marilor afaceri pe care le face Nicușor Constantinescu  și cu primarul Radu Mazăre, vreau să vă spun că astăzi s-a întâmplat din nou acest abuz. Trebuie să ne întrebăm de ce fostul ministru de Interne, David Cristian, pe baza a doua declarații din pușcărie, a fost arestat, și de ce nu se folosește aceeași măsura și la un fost prim.ministru, domnul Boc?“, a declarat Nicușor Constantinescu.

 
Sorin Strutinsky a fost reținut pentru 24 de ore de DNA București.
 
    „Există un denunț, dânsul este cercetat și s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și urmează ca mâine să discutăm în cadrul propunerii de arestare preventivă atât argumentele DNA-ului prin care se va solicita măsura arestării preventive cât și argumentele în apărarea domnului Strutinsky“, a spus Marius Mocanu, avocat.
 
Materialul poate fi vizualizat accesând link-ul
http://www.reporterntv.ro/stire/sorin-strutinsky-retinut-de-dna-intr-o-ancheta-cu-multe-semne-de-intrebare
 
Sursa: reporterntv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.