Ni se duce vestea peste mări şi ţări Turiştii de pe navele de croazieră, ţinta unor falşi poliţişti care îi jefuiesc prin metoda Maradona

Mai mulţi turişti străini de pe navele de croazieră care fac escale in Portul Constanţa, timp în care vizitează oraşul, au devenit ţinta hoţilor, aceştia jefuindu-i după ce pretind că sunt poliţişti.
În ultimele luni, mai multe cazuri de acest gen au fost reclamate de turisti la poliţie, într-o astfel de situaţie fiind un turist german căruia, la sfârşitul acestei săptămâni i-a fost furat portmoneul în timp ce se plimba împreună cu alţi cetăţeni străini în portul Tomis.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat, ieri, că falsul politist, un constănţean în vârstă de 50 de ani, a fost prins şi prezentat instanţei de judecată, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit Agerpres. 
Incindentul survine după ce, la sfârşitul lunii trecute, un turist francez de 76 de ani ce se plimba în zona peninsulară a Constanţei a fost acostat de o persoană necunoscuta care, pretinzând că este poliţist, i-a sustras din borsetă suma de 1.000 de euro. Şi în acest caz, hoţul, un constănţean de 41 de ani, a fost prins şi încarcerat.
Anchetatorii au declarat că turiştii străini, în special cei în vârstă, sunt înşelaţi şi prădaţi prin metoda denumită "Maradona". Escrocii profită de faptul că străinii nu ştiu limba română, le arată o aşa zisă legitimaţie de poliţist, după care le solicita acestora actele la control, timp in care îi deposedeaza de bani şi de diverse bunuri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.