Nicu Covaci nu-l mai vrea în formaţie pe Cristi Gram. Chitaristul a colaborat cu foştii membri Phoenix

Pasarea Rock, grupul compus din fosti membri ai formaţiei Phoenix, au lansat primul lor single, o piesa inregistrată alături de Cristi Gram - chitaristul Phoenix - în calitate de invitat special.

Din ce se pare in acest moment, Gram a devenit membru in formatia mai sus mentionata. Informatia nu este una confirmata oficial, insa activitatea lui Gram in Phoenix pare sa fi luat sfarsit.

Chitaristul a emis urmatorul comunicat pe pagina sa de Facebook:

Si ca sa fie CLAR pentru toata lumea. Vineri am primit un telefon prin care eram invitat intr-un studio pentru o colaborare la o piesa compusa de Josef Kappl. S-a stabilit de la inceput faptul ca nu vor sa faca probleme si ca ce se intampla nu este o invitatie in trupa lor, ci doar o piesa care dinamic si interpretativ mi se potriveste si Ioji a dorit sa imprim eu acele canale de chitara.

Mi-a placut piesa si am acceptat, fiind vorba doar de o colaborare discografica ce putea sa ramana si anonima, daca Nicu este deranjat de toata treaba. Ceea ce a si fost pana la urma.

Din corectitudine, seara l-am sunat pe Nicu (care oricum m-a sunat toata ziua) si i-am spus de acceptul meu de a canta chitara pe o piesa scrisa de Josef Kappl si bineinteles ca nu am avut un feedback pozitiv. Din contra.

Mi-a explicat clar ca daca dau imprimarea cu chitara cantata de mine, incetez orice relatie cu el. Nu intru in amanunte, pentru ca oricum nu conteaza, insa, ce m-a tinut pe pozitia de a face colaborarea cu Ioji a fost afirmatia lui Nicu cum ca, orice artist de la Transsylvania Phoenix se poate inlocui.

Nu datorez nimic acestui om, dimpotriva! Si cu atat mai mult, ma consider un om liber si nu proprietatea cuiva! Imi place sa cant iar la Phoenix lucrurile au stagnat din 2008 pana in prezent.

Am venit cu aceste lamuriri pentru ca lumea isi imagineaza tot felul de conspiratii ! Pentru mine muzica este pe primul loc si nu jocurile pline de ura si razbunare in care am tot inotat in ultimii ani.

Artistii ar trebui sa se exprime prin arta!


Cu respect, Cristi Gram

Piesa in cauza poate fi ascultata mai jos.

Comunicatul formatiei Phoenix:

Incepand cu aceasta saptamana pasarea Phoenix isi va continua zborul fara Cristi Gram. Decizia sa de a colabora cu formatia Pasarea Rock la initiativa fostilor colegi il face, din punctul de vedere al liderului Nicu Covaci, incompatibil cu formaia Phoenix.

De asemenea, Bogdan Bradu a decis la finalul anului trecut sa paraseasca muzica rock si se intoarca la prima si „marea” lui dragoste – opera. A fost un pas pe care l-a facut intr-un mod corect fata de colegii de formatie, fara a-si pune in dificultate printr-o eventuala surpriza neplacuta. Resursele sale sunt folosite la aceasta ora integral pentru finalizarea unui proiect personal despre care credem (si speram !) si noi ca ii va facilita aceasta intoarcere si ii va asigura un loc printre muzicienii apreciati ai genului, pe care atat de mult il merita !

Formatia Phoenix va merge mai departe intr-o componenta de calitate, din care nu vor lipsi Dzidek Marcinkiewicz si Volker Vaessen, Ionu Micu, Cristina Kiseleff, precum si alti muzicieni apreciati atat din Romania cat si din strainatate. Nicu Covaci are resursele pentru a realiza ceea ce, de fapt, l-a consacrat : muzica, si dorinta de a ramane indiferent la alte aspecte exterioare.

Cine e pe scena alaturi de el este Phoenix, chiar daca se implica in alte proiecte personale, atat timp cat si-o doresc, dar si atat timp cat nu devin parte in alte compromisuri. Membrii vechi si noi ai formatiei se afla asadar in studio pentru a inregistra cateva materiale noi care vor fi prezentate la momentul potrivit. Informatii despre urmatoarele proiecte vor fi lansate in viitorul apropiat prin intermediul blogului personal al lui Nicu Covaci ( la adresa nicucovaci.wordpress.com).

Adresam o multumire tuturor celor care cred in zborul pasarii Phoenix!



Sursa: http://www.metalhead.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Persoanele fără adăpost din Tulcea își pot găsi un acoperiș la Centrul Social de Urgență Phoenix

29 Mar 2024 547

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 660

Firmă nouă în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management, în Constanța

16 Mar 2024 866

CSM Constanța Două victorii în trei meciuri. Baschetbaliștii Under-13, pe locul doi după turneul de la Galați

14 Mar 2024 589

Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța în proces cu două firme. Dosarul, pe rolul Tribunalului

01 Mar 2024 627

Firme Constanța O nouă firmă deschisă în comuna Pantelimon. Iată cu ce se ocupă

15 Feb 2024 759

Iranul a lansat trei sateliți simultan

28 Jan 2024 618

ARSVOM, alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează! Imagini surprinse în Portul Tomis (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 866

Schimbări în Phoenix A.V., firma pe care funcționează clubul Phoenix din Constanța. Ce decizii s-au luat

24 Dec 2023 1361

Firme Constanța New Love Construct SA din Ovidiu s-a mutat într-un sediu nou

16 Nov 2023 776

Declarații de avere Ce avere are Loredana Sorina Gorpin-Petrescu – director executiv Direcția Locală de Evidență Persoane din Primăria Constanța (DOCUMENTE)

07 Nov 2023 1222

Afaceri Constanța Decizii importante luate de asociatul firmei Mobilelux By Vladimir! Ce om de afaceri a fost cooptat în firmă

24 Oct 2023 1310

Update A.R.S.V.O.M Nava Sar Phoenix a plecat în misiune de salvare pe Marea Neagră

08 Oct 2023 1000

Constanța Intervenție de urgență a ARSVOM pe mare. Un marinar aflat la bordul unei nave sub pavilion Panama a avut nevoie de ajutor (GALERIE FOTO)

28 Sep 2023 883

Alertă în zona plajei Reyna din Constanța! Unde au acționat autoritățile (FOTO+VIDEO)

20 Sep 2023 6540