UPDATE3. Nicușor Constantinescu se plânge de condițiile din penitenciar - ”Eu sunt judecat și Arafat este liber!” (galerie foto+video)

Nermin Apzait, judecător al Tribunalului Constanţa, va redeschide, astăzi, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei de procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, cauza vizând elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Ședința de judecată este programată să înceapă în jurul prânzului.
 
În prezent, fostul șef al CJC se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul CMZ.

UPDATE3, ora 13.34:


Lui Nicușor Constantinescu i s-a luat tensiunea de către medicii de la Ambulanța SMURD. Are 17 cu 12.

Judecătorul i-a atras atenția să nu vorbească neîntrebat. 

UPDATE2, ora 13.14:

A început ședința de judecată. Nicușor Constantinescu stă în picioare și se sprijină în cârje. Acum cere asistență medicală, sunând că nu se simte bine.

”Am fost adus cu ambulanța penitenciarului, fără personal medical pe traseu. Viața mea a fost pusă în pericol. Am întârziat la instanță din cauza grevei din penitenciar. Nu este vina mea că nu beneficiez de asistență medicală”, a spus Nicușor Constantinescu.

 
Judecătorul de caz este Nermin Apzait din Tribunalul Constanța. Procurorul DNA Constanța Nadia Zlate a declarat că aspectele semnalate de Nicușor Constantinescu nu se confirmă.

”Dacă era așa ar fi făcut demersuri. Este o încercare a inculpatului de tergiversa procesul. Consider că astăzi putem audia martorii”, a spus Nadia Zlate.

 

”DNA are experiență în treaba asta. Să se potolească ei, cei de la DNA. Copiii sunt aduși cu mandate…  În celelalte dosare am beneficiat de asistență medicală. Nu mă plimb cu ambulanța penitenciarului pentru că așa vreau eu… cum spune DNA. D-na judecător, îmi permiteți să stau jos?”, a întrebat Nicușor Constantinescu

Judecătorul: ”Da”.

Nicușor constantinescu: ”DNA-ul nu-mi permite!”

 
Acum este chemat un echipaj de la SMURD pentru Nicușor Constantinescu.
 

Între timp este audiat un fost pilot al elicopterului. 


UPDATE, ora 12.45:

Nicușor Constantinescu a ajuns la Tribunal. El s-a plâns jurnaliștilor de condițiile din penitenciar.
 

”Sunt 30 în cameră, asistență medicală precară, mâncare proastă. Eu sunt judecat și Arafat este liber!”, a spus Nicușor Constantinescu.

 
Întrebat dacă a protestat, Constantinescu a spus: ”Eu protesteaz tot timpul””
 
La proces se află fiica lui, Smaranda Constantinescu, dar și fratele lui.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol rămâne la Constanţa

30 Dec 2019 2186

Patru salvatori SMURD au murit Cazul elicopterului prăbuşit în Siutghiol, în atenţia judecătorilor de la Înalta Curte

03 Dec 2019 3231

Nicușor Constantinescu nu se va prezenta, astăzi, la Tribunalul Constanța. Cristinel Dragomir, audiat. Gheorghe Darie, amendat

13 Sep 2016 2634

Ce judecător a luat decizia definitivă Raportul de constatare în dosarul elicopterului SMURD al CJ Constanţa, desfiinţat (rechizitoriu)

17 Oct 2015 1743

UPDATE - Raed Arafat infirmă acuzele lui Nicușor Constantinescu Elicopterele SMURD pot zbura din nou, dupa tragedia de pe lacul Siutghiol

25 Dec 2014 2984

Nicușor Constantinescu „Achiziția elicopterului și costurile de mentenanță sunt anchetate de DNA“

15 Dec 2014 2641

Centrul de Investigaţii Media CJC a irosit cinci milioane de euro pentru un elicopter ce nu a fost folosit la nicio intervenţie de urgenţă

27 Nov 2014 2753