UPDATE, În arest la domiciliu în alt dosar Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal


Judecătoarea Iulia Cezara Suciu din cadrul Tribunalului Constanţa a admis cererea lui Nicuşor Constantinescu de înlocuite a măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru subfinanţarea Centrului Zonal Miliar Constanţa.

Iată minuta judecătorilor:

„Admite cererea formulată de inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL. În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală şi art.215 Cod procedură penală, Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei Încheieri. În baza art.215 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, Pe durata controlului judiciar, inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL are următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. 2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 4.să nu depăşească limita teritorială a României. 5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală; 5. să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive. Desemnează organ de supraveghere poliţia în a cărei rază teritorială domiciliază inculpatul.”

Nicușor Constantinescu mai are o decizie de arestare la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru finanțarea cluburilor sportive din județul Constanța.

UPDATE

Dosarul în care Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu este cel în care, chiar azi, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, mâine, la Curtea de Apel Constanţa

16 Jun 2016 2244

Judecătoarea care i-a dat cu executare lui Nicuşor Constantinescu a luat o nouă decizie

11 Jun 2016 2337

Update. Oficial de la DNA Şefa Secţiei de Cardiologie din Spitalul Judeţean Constanţa, sub control judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu!

09 Jun 2016 11962

Nicuşor Daniel Constantinescu rămâne sub controlul judiciar

14 Apr 2016 1891

Nicuşor Constantinescu află peste o săptămână dacă scapă de controlul judiciar (rechizitoriu)

08 Apr 2016 2137

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne sub control judiciar

30 Mar 2016 1897

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

26 Feb 2016 2160

Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful CJC, rămâne sub control judiciar

25 Feb 2016 1773

Nicuşor Daniel Constantinescu cere azi strămutarea dosarului în care a fost condamnat, în prima instanţă, cu executare

18 Feb 2016 2247

Nicuşor Constantinescu a cerut să se întoarcă la CJC. Iată ce au decis judecătorii! (rechizitorii)

06 Feb 2016 2571

Şeful CJC rămâne sub control judiciar. Decizia de azi e definitivă (MINUTĂ)

05 Feb 2016 2081

Mâine află dacă scapă de controlul judiciar Şeful CJC cere strămutarea dosarului în care a fost condamnat cu executare (rechizitorii)

18 Jan 2016 1994

Magistrații Tribunalului Constanța au decis Nicușor Daniel Constantinescu nu scapă de controlul judiciar

15 Jan 2016 2541

Nicușor Constantinescu rămâne sub control judiciar

14 Jan 2016 2463

UPDATE 2 Zi importantă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC

13 Jan 2016 2601