Nicuşor Dan „Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României“

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, luni, că nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii occidentali.

La rândul său, Cristian Ghinea, membru al USR, și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza o astfel de persoană la conducerea Guvernului.

„Domnul Dragnea a spus că nu va modifica legea care interzice condamnaților penali să fie miniștri, deci și prim-miniștri. Președintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este și punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noștri occidentali", a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

„Îl îndemnăm (pe președintele Klaus Iohannis — n.r.) să își mențină promisiunea pe care a făcut-o de a nu nominaliza un condamnat penal pentru funcția de prim-ministru", a adăugat Cristian Ghinea, conform Agerpres.

Nicușor Dan a calificat drept "o performanță deosebită" a USR rezultatul alegerilor parlamentare, un partid înființat în luna februarie și care a pornit fără resurse.

El a adăugat că este "pozitiv și deosebit" pentru democrația din România faptul că un partid format din oameni care nu au mai făcut politică și care au cariere profesionale "solide" face parte din Parlament.

„Va fi o presiune pozitivă pe care o să o punem pe celelalte partide prin modul în care vom interacționa cu cetățenii, cu vocile din societate care au ceva de spus și pe care le vom invita la toate dezbaterile din Parlament, pentru ca expertiza lor trebuie să fie folosită", a declarat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, USR respectă votul pe care românii l-au dat. El a admis că nu se aștepta la un scor atât de mare pentru PSD, menționând totodată că USR va urmări activitatea majorității parlamentare și a Guvernului.

„Românii au votat pentru un trai mai bun, pentru salarii mai mari, pentru taxe mai mici, au considerat că partidele pe care le-au votat vor fi capabile să realizeze aceste așteptări. Noi, pe chestiuni pozitive, care să îmbunătățească viața românilor, vom discuta, vom colabora în mod pozitiv cu viitorul Guvern, cu viitoarea majoritate. Dacă însă — cum din păcate se întâmplă la București deja — acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităților publice, pentru un atac asupra statului de drept, așa cum de exemplu, legea amnistiei penale și fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a explicat liderul USR.

Nicușor Dan a susținut că membrii USR au fiecare "o istorie" a luptei împotriva ilegalităților, a abuzurilor administrației și a jafului din banii publici.


„Avem acum mai multă putere și mai multe resurse pentru a o face. Armele noastre sunt opinia publică și justiția", a spus el.

Dan a reiterat că ușa USR este deschisă pentru premierul Dacian Cioloș și a anunțat că urmează să fie organizat un congres al formațiunii.

„Sperăm ca fuziunea să se consume la Curtea de Apel cât mai repede, adică să fie respins apelul pe care l-au făcut sateliții PSD la Curtea de Apel, și atunci conducerea formală a USR să fie Biroul național al USB. În acest Birou național sunt în acest moment numai oameni din București și e nevoie de un congres în care să fie reprezentați oameni din toate județele care au muncit din greu în campania asta", a explicat el.


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1103

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 483

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 423

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 644

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 871

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 968

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 888

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 439

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 525

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

26 Jan 2024 690

Primăria Constanța Licitație pentru închiererea unui spațiu pentru depozitarea materialelor folosite în alegerile din 2024

26 Jan 2024 716

Primăria Constanța se pregătește de alegeri Vrea să închirieze un spaţiu cu destinația de depozit pentru materialele necesare desfăşurării celor patru cicluri electorale!

15 Jan 2024 678

Serbia Mii de persoane au cerut, la Belgrad, anularea alegerilor parlamentare şi locale

24 Dec 2023 819

George Simion, lider AUR despre posibile alianțe de după alegeri „Discutăm cu toată lumea, în afară de PSD”

16 Dec 2023 837

Sondaj INSCOP Estimare participare vot alegeri parlamentare

04 Dec 2023 938