Stiri calde

Noi amenințări din partea Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu

Instalarea elementelor antibalistice în România reprezintă o încălcare de către SUA a Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), acuză Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe. Acesta avertizează că vor apărea "consecinţe nedorite" şi denunţă un plan american de a muta arme nucleare.
 
"Noile specificităţi ale situaţiei din Europa sunt legate de instalarea elementelor antibalistice la baza aeriană Deveselu din România. Pe termen lung, un proiect similar va fi implementat în Polonia. Lansatoarele vor fi similare cu cele de pe nave militare americane care pot lansa rachete de croazieră Tomahawk. Montarea unor astfel de lansatoare constituie o încălcare directă a Tratatului forţelor nucleare intermediare de către Statele Unite", a declarat Serghei Riabkov, citat de România TV.
 
"Alianţa Nord-Atlantică menţine acţiunile în sensul acumulării unui potenţial antirachetă în Europa (...). Noi am exprimat în mod repetat preocupări în legătură cu desfăşurarea unor elemente strategice în apropierea frontierelor Rusiei, situaţie care afectează direct interesele noastre de securitate", a adăugat Riabkov, subliniind că sistemul american antirachetă, în principal segmentul european, reprezintă un factor "destabilizator".
 
"Observăm că Washingtonul şi Bruxellesul sunt reticente să reconfigureze planurile antirachetă în pofida acordului nuclear cu Iranul. Noi vom continua să le transmitem europenilor că trebuie să fie conştienţi de inevitabilele consecinţe nedorite pe care le generează proiectul american", a avertizat Riabkov.
 
 Adjunctul ministrului rus de Externe a exprimat preocupări că Washingtonul ar intenţiona să transfere bombe nucleare în Europa.
 
"Planul SUA de a aduce în Europa noi bombe nucleare, cu capacitate redusă dar mai precise, generează preocupări grave. Astfel de bombe nu pot fi utilizate ca mijloace de disuasiune politică, ci pe câmpul de luptă", a subliniat Riabkov.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

NATO Scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei

24 Sep 2016 1295

Putin Elemente scutului antirachetă NATO au fost construite în România contra unei amenințări nucleare iraniene inexistente

18 Jun 2016 1383

Vladimir Putin face declarații dure! Avertizează România și Polonia că se află în raza de acțiune a rachetelor ruse

28 May 2016 1417

România, sub ameninţarea directă a Rusiei "Ţările care găzduiesc scut antirachetă vor deveni ţinte"

16 Apr 2015 1115

Philip Breedlove România a fost supusă presiunilor când a devenit parte a scutului antirachetă al NATO

22 Mar 2015 812

Forţele Navale ale SUA au publicat imagini din timpul lucrărilor Construcţia scutului de la Deveselu avansează rapid (galerie foto)

31 Jan 2015 1062

Oficial rus România, "ostatica" americanilor

02 Jul 2014 926

Telegraf România, fâşie verde între SUA şi Rusia

15 Sep 2011 684

Nave rusesti supravegheaza deplasarile crucisatorului USS Monterey in Marea Neagra

22 Jun 2011 1049

Talpeş despre scut şi bazele americane de la Constanţa Există riscul unei explozii la Bucureşti

05 May 2011 1005

Dispute intre Obama si Medvedev din cauza scutului antiracheta din Romania

28 Mar 2010 790

Semnificatii istorice pentru 23 martie

23 Mar 2010 983

NU, scutului american antiracheta pe teritoriul Romaniei

12 Feb 2010 527

Rusia ameninta nuclear proiectele anti-racheta

06 Feb 2010 830