Noi creştinări, dar şi o inaugurare, la hramul Bisericii Cuvioasa Parascheva din Cumpăna

Ca în fiecare an, comunitatea din localitatea Cumpăna se pregăteşte de sărbătoarea Sfintei Preacuvioasei Parascheva, în această zi fiind prăznuit hramul bisericii din comună.

Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Cumpăna îi aşteaptă pe credincioşi mâine, 11 octombrie, de la ora 17.00, la Sfântul Maslu.

Duminică, 13 octombrie, de la ora 8.30, va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, urmată la ora 11.30 de botezul unui număr de cinci copii proveniţi din centre de asistenţă socială, precum şi de sfinţirea Capelei Mortuare din localitate.

„Slăvim viaţa, slăvim pe Dumnezeu. Botezul acestor copii este o orânduire care simbolizează renunţarea la viaţa în păcat. Micuţii care se botează încep o viaţă nouă, trăită în Christos, cu valori noi, aspiraţii noi, perspective noi”, susţine primarul ec. Mariana Gâju.

Referitor la sfinţirea Capelei Mortuare, şefa autorităţii locale a precizat că este vorba de un edificiu pus la dispoziţia celor 15.000 de locuitori ai comunei Cumpăna, în evenimentele neplăcute, care fac parte din viaţa noastră.
Capela a fost realizată în clădirea în care a funcţionat vechea cantină socială şi este, potrivit primarului ec. Mariana Gâju, „un aşezământ mortuar necesar, fiind o dovadă de civilizaţie şi de bună înţelepciune că suntem trecători creştini pe acest pământ”.

Sărbătoarea va continua luni, 14 octombrie, ora 8.00, când comunitatea va participa la Sfânta Liturghie prilejuită de Hramul Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva, care va fi încheiată cu o agapă frăţească, oferită de către Primăria Cumpăna unui număr de 1.000 de oameni, aşteptaţi la acest periplu duhovnicesc. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Saraiu anunţă sărbătoare mare

19 Sep 2014 1845

Moaştele Preacuvioasei Maici Parascheva, în procesiune la Saraiu„Sfânta Parascheva este un sfânt puternic şi o ocrotitoare deosebită"

09 Oct 2012 3598

Moaştele Preacuvioasei Maici Parascheva, în procesiune la Saraiu

08 Oct 2012 1239