Noi date MAE cu privire la situaţia românului răpit în Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite noi date referitoare la situaţia cetăţeanului român care a fost răpit de un grup de persoane înarmate, la data de 4 aprilie 2015, în Burkina Faso. Informează MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, reprezentanţii MAE transmit că celula de criză convocată de ministrul afacerilor externe a continuat să lucreze pe parcursul serii de ieri și al nopții, fiind în contact cu autoritățile din Burkina Faso prin ambasadele României din regiune. De asemenea, suntem în contact cu autoritățile franceze.

Totodată, Celula de Criză a MAE a informat familia cetățeanului român și menține o legătură permanentă cu aceasta.  În continuare, la nivelul Structurii operative a MAE, activată de ministrul afacerilor externe, se întreprind demersuri complexe în vederea gestionării acestui caz.

MAE face, de asemenea, următoarele precizări suplimentare:cetăţeanul român făcea parte dintr-o echipă de patrulare care asigura securitatea perimetrului exploatării miniere. Potrivit informaţiilor obţinute de la compania de exploatare minieră în cadrul căreia cetăţeanul român activa, acesta nu ar fi fost rănit în schimbul de focuri.

Conducerea minei şi directorii întreprinderii se află în contact permanent cu autorităţile  din Burkina Faso,  care au detaşat un important contingent militar în zonă, în vederea identificării răpitorilor.

De asemenea, ataşatul militar de pe lângă Ambasada Franţei din Ouagadougou, cu care Ambasada României la Dakar este în legătură prin intermediul Consulului Onorific al României la Bamako, a comunicat că sunt în derulare demersuri specifice pentru urmărirea şi identificarea răpitorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.