Noul punct de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, inaugurat de prim-ministrul României (galerie foto)

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a punctului de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, deschis în regim de trafic internaţional. La eveniment au fost prezenţi prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose şi ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

Lucrările de amenajare şi modernizare desfăşurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform prevederilor Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control,  spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea în supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliţiei de Frontieră.

Noul punct de frontieră se alatură celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lor urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, răspunzând deziteratelor acestora de promovare şi susţinere a intereselor comune, fiind  în concordanţă cu prevederile Regulamentului (EC) nr. 399/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2006 privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulaţii a persoanelor peste frontiere (Codul Frontierelor Schengen).


Noul punct de frontieră constituie o măsură favorabilă pentru dezvoltarea economiei productive şi comerciale, pentru promovarea turismului, pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât şi a mobilităţii bunurilor şi persoanelor.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 563

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 476

Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

30 Dec 2023 665

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

29 Dec 2023 673

Știri Constanța Cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

31 Oct 2023 796

Știri Constanța 180 kg de tutun ascunse în lăzile de depozitare de sub remorca unui camion, descoperite în PTF Negru Vodă (VIDEO)

31 Oct 2023 780

Garda de Coastă Tezaur numismatic descoperit la Negru Vodă, în bagajul unor cetăţeni bulgari (Galerie FOTO)

24 Oct 2023 829

Un ucrainean a încercat să scoată ilegal din România doi sirieni ascunși în rulouri de tablă

21 Sep 2023 659

Peste un milion de persoane au trecut prin punctele de frontieră românești în weekend

28 Aug 2023 561

Trafic restricționat între PTF Giurgiu şi Ruse Lucrări de reparație de Podul Prieteniei. Vezi când poți circula

27 Aug 2023 808

Poliția de Frontieră. Mai multor români nu li s-a permis ieșirea din țară

27 Aug 2023 786

Trafic aglomerat în principalele puncte de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria și Ungaria

26 Aug 2023 889

Coada de mașini de la Vama Veche spre România (FOTO+VIDEO)

16 Aug 2023 1456

Timpul de așteptare ridicat la frontiera cu Bulgaria. Recomandările Poliției de Frontieră

16 Aug 2023 956

Haine contrafăcute în valoare de milioane de lei, confiscate de polițiști la Frontiera Calafat

11 Aug 2023 793