Nu a scăpat nici Ponta, nici Geoană, nici socrul lui Ponta Puiu Haşotti la RFI înţeapă tot ce mişcă-n PSD

interviu_hasotti_puiu_hasotti.jpgSingurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Traian Băsescu a fost Mircea Geoană, spune la RFI liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti. El precizează că liberalii respectă protocolul cu PSD, pentru că PNL-ul nu poartă "tratative secrete", cum a făcut "un an şi jumătate" social-democratul Ilie Sârbu. Haşotti avertizează că dacă PSD va merge separat la alegerile prezidenţiale de anul viitor, s-ar putea să se trezească apoi cu un preşedinte ostil.
 
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi referindu-se la afirmaţiile şefului statului, susţinute de liderul PNL, că Traian Băsescu şi Crin Antonescu sunt doi oameni importanţi în stat, care "se înţeleg foarte bine" şi cărora "le stă foarte bine".
De partea sa, liberalul Puiu Haşotti spune că "Partidul Naţional Liberal şi Crin Antonescu s-au dovedit până acum cei mai îndepărtaţi de vreo colaborare cu Traian Băsescu. Noi nu avem nici un fel de protocol de colaborare, nu avem nici un fel de tratative secrete, pe care le-a purtat un om politic foarte apropiat primului-ministru şi un important senator PSD. Mă refer la domnul Ilie Sârbu, care timp de un an şi jumătate, din 2007 începând, a purtat tratative secrete cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Faptul este recunoscut şi de domnul senator Sârbu".
La rândul lui, senatorul PSD, Mircea Geoană, a declarat pentru Mediafax că se înşală cel care crede că aliindu-se cu Băsescu, poate câştiga în 2014.
Puiu Haşotti îl înţeapă pe fostul candidat social-democrat la Preşedinţie: "Declaraţia lui Mircea Geoană intră în zona penibilului, pentru că Mircea Geoană a alergat singur şi a ieşit al doilea. Mircea Geoană trebuie să fie ultimul pesedist care să aibă ceva de reproşat lui Crin Antonescu şi Partidului Naţional Liberal. Să nu uităm că PSD împreună cu PNL în 2009 l-au adus pe Mircea Geoană la 55%, iar enorma lui inteligenţă politică l-a determinat să-i facă o vizită lui Vântu şi Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Singurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Băsescu este Mircea Geoană, care în naivitatea lui îşi imaginează că mai poate candida vreodată din partea Partidului Social Democrat la Preşedinţia României. Lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Dar la Mircea Geoană recunoştinţa este o povară grea".
 
"Crin Antonescu va candida la Preşedinţie"
 
În opinia lui Puiu Haşotti, "un lucru este cert: Crin Antonescu va candida la Preşedinţie. Ce se va întâmpla este riscant să spun. Dacă dreapta va avea un candidat, dacă stânga va avea un candidat, dacă PSD-ul îşi va pune un candidat. Până una alta, există USL-ul, există un protocol, care este respectat, cum-necum este respectat, aşa încât lucrurile sunt limpezi. Limpezi în momentul în care noi conversăm".
Senatorul PNL avertizează PSD-ul că s-ar putea trezi cu un preşedinte ostil la Cotroceni: "Dacă cineva îşi imaginează că într-un al doilea tur de scrutin lucrurile sunt de pe acum tranşate, se înşeală. În situaţia în care USL-ul va avea un candidat, şansele să câştige din primul tur sunt foarte mari. PSD-ul ar trebui să se gândească dacă rupând protocolul şi punând un candidat la Preşedinţie unu - ar avea şanse şi doi - dacă nu cumva există pericolul să existe un preşedinte la Cotroceni care să le fie ostil, indiferent cine le va fi acela".
Întrebat dacă crede că PSD nu ar putea da preşedintele României, în cazul în care USL se rupe, Haşotti a răspuns: "Păi, în afară de Ion Iliescu, toţi candidaţii PSD au pierdut alegerile. Gândindu-mă că stânga este unită şi este pe undeva firesc, pentru că solidaritatea la stânga în toate ţările nu în România este mai mare, iar dreapta, în măsura în care putem vorbi de PDL un partid de dreapta, este divizată, explicaţia în partea astalaltă a dreptei este că individualismul este mai pregnant în zona politică de dreapta. Dar vedeţi, dreapta este divizată, nu prea recunoaştem PDL-ul partid de dreapta. PDL spune culmea că noi, liberalii nu suntem un partid de dreapta. Mai intră în scenă şi partiduleţul domnului Mihai Răzvan Ungureanu, mai intră în scenă tot felul de diversiuni aiuritoare, cum că se face o alianţă între partiduleţele astea, mai este încă unul Popular, mai este PNŢCD-ul care şi-a dat de două ori pomana de şapte ani, e acolo un domn gălăgios, care-şi imaginează că reprezintă pe continuatorii PNŢCD-ului, lucrurile sunt mai complicate în zona aceasta. Dar la o alegere prezidenţială, scena politică cel puţin în turul doi se simplifică".
Sursa: RFI

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații și-au declinat competența într-unul dintre dosarele deschise de fostul senator liberal, Puiu Hașotti

15 Feb 2024 851

Fostul parlamentar PNL, Puiu Hașotti a deschis un nou proces împotriva Senatului României

18 Jul 2023 4896

Magistrații i-au redat pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti!

21 Mar 2023 1259

Magistrații de la Tribunalul Constanța îi redau pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti! Decizia nu este definitivă

11 Nov 2022 3282

Hașotti află luna viitoare dacă primește sau nu pensia specială

24 Oct 2022 1141

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului român. 9 martie - Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 2320

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti - „Clasa politică a României s-a depreciat. Dezbaterea politică din parlament este o rușine“

19 Feb 2022 2748

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti. „Eu cred că au fost trei etape în PNL”

18 Feb 2022 1960

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti cel mai cunoscut politician liberal al Constanței

17 Feb 2022 3126

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Marele avocat Istrate Micescu, naşul de botez al istoricului Adrian V. Rădulescu. Aducere-aminte împreună cu senatorul Puiu Haşotti

12 Oct 2018 3595

Editorial Nea Puiu şi-a amintit că este liberal. Şi că ideile lui, cele învechite, nu mai corespund cu ale celor de acum

09 Sep 2017 3201

Fostul senator Puiu Hașotti a demisionat din PNL

06 Sep 2017 2686

justitiecurata.ro Veteranul Hașotti a dispărut de pe listele PNL Constanța. Iulian Iancu, „omul Gazprom”, deschide lista PSD la Senat

02 Nov 2016 3034

Propunere legislativă Protejarea patrimoniului naţional, în atenţia senatorului PNL Puiu Haşotti

29 Jul 2016 3280

Puiu Hașotti a fost desemnat președinte interimar la PNL Medgidia

27 Jul 2016 2615