Nu avem locuri noi de parcare, dar platformele nu se vor sfii să ridice mașinile!

 
Guvernul este obligat să stabilească, în perioada următoare, regulile pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, conform unei sentinţe civile din 7 aprilie a Curţii de Apel Bucureşti. Informaţia a fost comunicată de către Primăria Sectorului 1 al Capitalei (autoritatea care a cerut în instanţă ca Executivul să intervină în legislaţia rutieră).
 
Practic, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, de către autorităţile locale, va fi posibilă în curând. Automobilele nu mai puteau fi ridicate din iulie 2015, atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus ca măsura trebuie reglementată de Guvern, nu de autorităţile locale.
 
Codul rutier deja prevede că poliţia rutieră poate dispune, ca măsură tehnico-administrativă, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Totuşi, procedura efectivă pentru aplicarea acestei măsuri trebuie inclusă în regulamentul Codului rutier, care este aprobat prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit sentinţei civile citate de Primăria Sectorului 1, în cel mult 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, Ministerul Afacerilor Interne va trebui să elaboreze proiectul de act normativ cu regulile pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Apoi, în 30 de zile de la comunicarea proiectului, Guvernul va trebui să-l adopte. Practic, instituţiile statului au la dispoziţie două luni să emită un act unic ce va permite ridicarea autoturismelor în orice colţ din ţară.
 

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Nu vom contesta evident această decizie. Normele erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului, Ministerul de Interne a făcut deja câteva modificări şi clarificări în baza legii circulaţiei care se află în discuţie, acum e înaintată Guvernului. "

 
Dacă facem o scurtă socoteală, în luna iunie vom vedea din nou pe străzi celebrele platforme care vor ridică maşinile parcate necorespunzător. Acum un an, o decizie a instanţei îi bucura pe toţi şoferii. Era suspendată orice acţiune de ridicare a vehiculelor şi aşa oamenii au scăpat de amenzi ce ajungeau şi la 1.000 de lei. Acum însă, primăriile spun că frică a dispărut, iar şoferii nu mai au nicio limită.

Şoferii susţin însă că autorităţile ar trebui să facă mai întâi mai multe parcări şi apoi să se gândească la ridicarea maşinilor.
De cealaltă parte, primarii se plâng că şoferii parchează pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, pe la colţul intersecţiilor, dublând alte maşini deja parcate, pe locurile persoanelor cu dizabilități și în multe alte locuri nepotrivite și în mod neregulamentar. Dar nici locuri de parcare nu s-au construit!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dan Boagiu

22 Apr, 2016 15:06

...legea trebuie respectata si nimeni nu trebuie sa fie mai presus de ea!!!fratilor hai sa ne respectem legile!nu mai suport cocalari care sparg seminte si incurca traficul in avarii!!! cit despre parcari hai in strada , la sedintele lor din primarie etc si sa le impunem sa construiasca cu fonduri europene(fara spagi) parcari moderne subterane&supraterane cu carduri etc. treziti-va si incetati cu protestele aiurea...

alina

21 Apr, 2016 09:31

Să ciupească pe ultima suta de metri! Terminați cu abuzurile și faceți locuri de parcare!

Articole asemanatoare

Funny video N-o să-ţi vină să crezi cât de inteligente sunt caracatiţele

24 Nov 2014 2508