”Nu în casa mea, nu pe strada noastră, nu în şcoala noastră – Stop drogurilor şi violenţei!”

 
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanța au participat, astăzi, la lansarea proiectului pilot de prevenire a consumului de droguri şi a violenţei  domestice în  rândul elevilor de liceu din municipiul Constanța, inițiat de Agenția Națională Antidrog Constanța – C.R.P.E.C.A.. Acest proiect este intitulat ”Nu în casa mea, Nu pe strada noastră, Nu în şcoala noastră – STOP! Drogurilor şi Violenţei” şi se va derula până la 31 august a.c..

Proiectul are ca parteneri Asociaţia Transcena Bucureşti, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân,, Constanţa, Colegiul Naţional de Artă ”Regina Maria” Constanţa, Liceul Tehnologic ”C.A. Rosetti,, Constanţa, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanţa.

Scopul proiectului îl constituie prevenirea comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri ş.a.) la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a populaţiei şcolare de nivel liceal, în vederea neînceperii consumului de droguri şi a adoptării unor comportemente prosociale, precum şi creşterea factorilor familiali de protecţie şi reducerea factorilor familiali de risc faţă de consumul de droguri şi alcool la adolescenţi.

Obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare la 100 de adolescenţi din patru licee din municipiul Constanţa, prin participarea acestora la 4 ateliere de educaţie prin artă susţinute de specialişti din cadru Asociaţiei Transcena Bucureşti şi creşterea influenţei factorilor de protecţie la 100 de părinţi prin participarea acestora la 4 activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri şi prevenirea violenţei domestice, susţinute de specialişti antidrog din cadrul C.R.P.E.C.A. şi specialiştii I.P.J. Constanţa.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 100 de elevi de liceu din municipiului Constanţa, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, și 100 de părinţi, beneficiarii indirecţi fiind adolescenţi din unităţile de învăţământ de nivel liceal selectate să participe în proiect.        

De asemenea, polițiștii B.A.P.C. au desfăşurat  activităţi  informativ - preventive în cadrul Şcolii Gimnaziale “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Constanţa, la clasele I, înscrise în programul “Şcoala Siguranţei Tedy”, program derulat la nivel național de către structurile de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

 Astfel, specialiștii de la Prevenire au abordat aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de copii, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin dispariţii de la domiciliu, prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiary, cu această ocazie fiind desfăşurate jocuri de rol şi demonstraţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cum depășim provocările din viața noastră", proiect în cadrul DAPS Tulcea

19 Feb 2024 609

Proiect de aproximativ 1,6 milioane de euro câștigat de Universitatea „Ovidius” Constanța. Despre ce este vorba

05 Feb 2024 802

Primul modul pentru depozitarea bicicletelor, în municipiul Tulcea (VIDEO)

31 Jan 2024 687

Proiect pilot pentru reducerea cu 90% a consumului de hârtie din Ministerul Digitalizării

06 Dec 2023 695

Șefi noi la IPJ Constanța LIVE VIDEO. Cătălin Predoiu face declarații! Precizări importante despre reorganizarea IPJ Constanța

08 Nov 2023 2904

„Transparență și competență în sectorul public” 7.300 de persoane instruite, proiectul-pilot al concursului naţional organizat şi baza de date cu personalul bugetar dezvoltată

26 Oct 2023 878

Licitații Constanța CNI, proiect pilot pentru o sală de sport școlară în Ostrov! Ce cifră de afaceri și câți angajați se cer de la ofertanți (DOCUMENTE)

09 Oct 2023 863

Peste 200 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului la Constanța (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1004

Autoritățile vamale din România și Ucraina testează schimbul electronic de date vamale

23 Jun 2023 895

Universitatea Ovidius din Constanța Proiect de 27 de milioane de Euro pentru învățământul dual! (FOTO)

22 Jun 2023 1498

Primarul Vergil Chițac „Am pus în funcțiune 14 eco-insule digitalizate de colectare a gunoiului pe 4 fracții“ (GALERIE FOTO)

07 May 2023 983

Trei școli și o grădiniță din municipiul Constanța, vor avea săli de educație fizică, în cadrul unui proiect pilot

25 Apr 2023 1489

Constanța Un nou proiect pilot pentru decongestionarea traficului din dreptul unităților de învățământ (FOTO)

18 Apr 2023 1437

Proiect USR Constanța „Împreună pentru fete“ - program pilot de amplasare în toaletele școlilor din municipiu a unor dispensere sanitare

09 Mar 2023 1160

Constanța. Proiect pilot de autotestare voluntară pentru HIV și hepatitele B și C

17 Jan 2023 1320