„Nu mă lăsa, fratele meu!“ Epuizat, George Iachim şi-a implorat disperat colegul la despărţirea în deşertul Sahara

Constănţeanul George Iachim (40 ani) a fost lăsat în deşertul Sahara, după zeci de kilometri de fugă spre salvare. Epuizarea şi tensiunea psihică şi-au spus cuvântul asupra stării bărbatului, care la un moment dat n-a mai putut continua drumul.

George Iachim (40 ani) făcea parte dintr-un grup de 8 evadaţi de la rafinăria din In Amenas – Algeria. Împreună cu el se mai afla un român, Liviu Floria (46 ani) din Piteşti, care a mers mai departe pentru a căuta ajutor.

Grupul de fugari care au reuşit să scape cu viaţă din rafinăria atacată de terorişti a luat decizia, după mai bine de 30 kilometri prin deşert, să se despartă. 

Patru dintre ei au rămas pe loc, din cauza extenuării. Printre ei se afla şi George Iachim.

Liviu Floria a relatat momentul dramatic al despărţirii de George Iachim şi de ceilalţi 3 colegi. Constănţeanul l-a rugat disperat să îl salveze şi să trimită ajutoare după ei: „Nu mă lăsa, fratele meu! Am trecut prin prea multe. Te rog frumos să-mi trimiţi apă, că nu mai pot!“.

Iachim a rămas în deşert, iar Floria a mers mai departe. Când a ajuns la adăpost, la punctul de control al Jandarmeriei algeriene, românul şi ceilalţi 3 colegi - printre care se afla şi un algerian - au informat autorităţile despre cei lăsaţi în urmă.

Totuşi, jandarmii nu au mers imediat după cei rămaşi în deşert, care au reuşit pe cont propriu să ajungă la drum, unde au fost preluaţi de armata algeriană.

„Tot ce-a depins de noi am făcut. Colegul nostru localnic a rugat să se intervină, dar nu s-a reuşit. Bine că sunt în siguranţă acum, au reuşit singuri în cele din urmă“, a spus Floria.

Inginerul a catalogat drept „terifiantă“ experienţa trăită. „Să fii rupt de lume, părăsit, să poţi fi omorât, batjocorit, deşi nu ai nicio vină…“, a spus Floria.

Supravieţuitorul nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile la gândul că un al cincilea român, un inginer din Ploieşti despre care s-a crezut iniţial că a scăpat, a încetat din viaţă la spital.

 Sursa AICI


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderul AUR, George Simion, tată de băiat! Soția sa a născut astăzi

24 Apr 2024 750

George Simion se retrage de la angajamentele publice. Iată motivul

24 Apr 2024 856

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 576

„Dacia - Ultima frontieră a romanității", catalog de expoziție al Muzeului Național de Istorie a României

23 Apr 2024 379

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 535

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 447

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 366

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 621

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 605

Originar din Hârșova, județul Constanța La mulți ani scriitorului de science-fiction, George Ceaușu

21 Apr 2024 462

Cumpărări directe Constanța Asfalt Dobrogea SRL a câștigat două contracte de peste 1,3 milioane de lei de la Primăria Lumina (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1046

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 581

In memoriam George Ștefănescu, pictorul inspirat de locurile și peisajele din Dobrogea

19 Apr 2024 495

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 472

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 496