Nu s-a înregistrat nici un caz de rujeolă la Constanța

Ministerul Sănătății a declarat, ieri, în România, epidemie de rujeolă, după ce au fost înregistrate aproape 700 de cazuri de la începutul anului și până acum, și trei decese, cele mai multe cazuri fiind înregistrate din cauza faptului că cei mici nu fuseseră vaccinați împotriva virusului.
 
Potrivit autorităților, situația este extrem de gravă, mai ales în județele Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Arad și Timiș, cele trei decese fiind înregistrate în ultimele două județe. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța, până acum, în județul nostru nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă, în ultima perioadă. 

„Problemele nu sunt înregistrate în județul Constanța, până acum acestea sunt datele pe care le avem. Mâine vom avea o nouă întâlnire cu echipa de epidemiologie și vom afla date noi”, a declarat pentru ZIUA de Constanța, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, masterul european în Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate, dr. Loti Popescu.

Șeful secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cristina Mihai a subliniat importanța vaccinării copiilor.

„Din fericire nu avem cazuri de rujeolă, sperăm să nu avem. Dar este foarte importantă vaccinarea. Este aberant să decizi ca părinte să nu îți vaccinezi copilul. Fiecare părinte ar trebui să își protejeze copilul și pe cei din jur. În 2007 am avut și noi, la Constanța, două sau trei cazuri de decese la copii. Frumusețe de copii care au murit pentru că părinții nu apucaseră să îi vaccineze pe micuți. Este foarte importantă vaccinarea”, a precizat dr. Cristina Popescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România celor două epidemii Ce ravagii fac COVID-19 și rujeola în țară. 150 de decese versus 64. Numărul de cazuri confirmate (document)

06 Apr 2020 2890

Editorial Condamnaţi la moarte fără drept de apel. Avem 60 de morţi. Şi numărătoarea continuă

28 Jun 2018 4236

UPDATE. Tragedie. Un copil de nouă luni a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Micuțul era din Tulcea

14 Jun 2018 7271

Rujeola face noi victime. Copil de nouă luni din judeţul Constanţa a decedat. Micuţul nu era vaccinat

06 Apr 2018 4688

Trei cazuri de rujeolă confirmate în judeţul Constanţa în ultima săptămână

06 Jan 2018 2459