Nuclearelectrica SA anunţă înfiinţarea Direcţiei de Retehnologizare

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă înfiinţarea Direcţiei de Retehnologizare în cadrul companiei începând cu data de 27 octombrie 2017, decizia fiind adoptată de Directorul General al SNN.
 
Directia de Retehnologizare este constituită la nivelul sediului central al SNN, este formată din specialişti interni şi este condusă de actualul Director Tehnic şi de Securitate Nucleară al SNN, Romeo Urjan. Numărul de specialişti implicaţi va creşte direct proporţional cu derularea programului de retehnologizare a Unitătii 1 CNE Cernavodă.

Romeo Urjan are o experienta de peste 30 de ani in industria nucleară, cu expertiză în operare, securitate nucleară, management-ul proiectelor nucleare, deţinând funcţii de conducere atât în ţară, cât şi în Canada, în perioada în care a lucrat la compania Ontario Power Generation.
 
Potrivit comunicatului oficial, această primă fază se va derula etapizat până la finalul anului 2021 şi include adiţional stabilirii schemei organizaţionale, extinderea numărului de ore de operare dincolo de cele 210.000 de ore de funcţionare la putere nominala stabilite prin proiect şi realizarea Studiului de Fezabilitate.
 

“Înfiinţarea Direcţiei de Retehnologizare este un pas concret în implememtarea acţiunilor aferente primei faze a programului de retehnologizare şi are drept scop coordonarea tuturor activităţilor din programul de retehnologizare. Un astfel de proiect major de investiţii are in primul rand nevoie de o structură internă extrem de bine definită, cu personal înalt calificat, care să gestioneze complexitatea demersurilor tehnice în limitele de timp şi în bugetul stabilite prin strategie. Acţionăm pentru implementarea coerentă şi fluenţa a acestui proiect atât pe baza datelor şi necesităţilor SNN, dar şi prin raportare la centrale nucleare din afara României care au iniţiat deja programe de retehnologizare pe tehnologia CANDU. În prezent, este cel mai complex proiect de investiţii al României, iar rigurozitea specifică industriei nucleare trebuie să fie dublată de o structură internă organizaţională foarte eficientă.”, a declarat Cosmin Ghiţă, Directorul General al SNN.

 
Faza I a programului de retehnologizare reprezintă baza logistică şi de operare pentru derularea fazelor II si III, implicit a contractarilor şi a opririi efective.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.