Număr impresionant de copii înscriși la competiția „Start Campioni la Triatlon” din cadrul Triathlon Challenge Mamaia

 
Anul acesta, la Triathlon Challenge Mamaia, cel mai mare concurs de acest gen din Europa de Est și Balcani, care se va desfășura în acest week-end în stațiunea Mamaia, s-au înregistrat 1.300 de sportivi amatori și profesioniști din peste 20 de țări, dintre care un număr impresionant de copii - 170 - s-au înscris la probele de Aquatlon și Duatlon ale competiției „Start Campioni la Triatlon''.

De altfel, competiția marchează startul etapei naționale a programului cu același nume inițiat de Federația Română de Triatlon cu scopul de a selecta și de a pregăti copiii și tinerii sportivi pentru performanță.

„Este o onoare pentru Federația noastră ca doamna Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, să fie cea care va da sâmbătă startul probelor cursei ''Start Campioni la triatlon''. Primii care vor pleca în cursă, la ora 16,00, vor fi copiii de la categoria de vârstă 9-10 ani a probei de Aquatlon, iar apoi vom da starturile și pentru celelalte grupe de vârstă, urmând ca la ora 17,00 să intre în concurs și cei înscriși la Duatlon. La final, toți copiii vor primi medalii de participare, iar câștigătorii, cupe, diplome și premii surprize oferite de sponsori. Părinții și susținătorii participanților vor fi parte activă a competiției. La proba de bicicletă, am creat un spațiu de unde ei vor putea monitoriza turele parcurse turele parcurse ale copiilor'', declară Adrian Nanulescu, președintele Federației Române de Triatlon, conform Agerpres.

Proba de înot se va desfășura în Marea Neagră, iar traseul de bicicletă și cel de alergare vor avea loc pe promenada pietonală din Mamaia care va fi închisă circulației. La fața locului vor fi disponibilizați un numeroși salvamari, echipe de prim ajutor și organizatori.

La proba de Aquatlon concurenții vor avea de parcurs o distanță de 200 de metri înot, apoi 1,25 km de alergare. La cea de Duatlon, copiii vor alerga 1,25 km, vor parcurge 5 km cu bicicletă și vor încheia cu 1,25 km de alergare.

Proiectul ''Start Campioni la Triatlon'' va continua în perioada octombrie-noiembrie cu o serie de evenimente regionale în orașe precum: Târgu Mureș, Brăila, Constanța, Oradea, Brașov, București, cu scopul de a le prezenta copiilor din țară oportunitățile și benefiicile practicării triatlonului.



Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sute de copii din principalele oraşe din ţară s-au prezentat la selecţiile naţionale ale programului “Start Campioni la Triatlon”

14 Oct 2015 1598

Pe 10 octombrie, încep selecţiile naţionale gratuite ale programului „Start Campioni la Triatlon”

30 Sep 2015 3224

Gabriela Szabo a dat startul la "Start Campioni la Triatlon" Câştigătorii de la Triathlon Challenge Mamaia

06 Sep 2015 2959