Stiri calde

Numele președintelui Iohannis apare într-un rechizitoriu al DNA

Liderul PNL-PDL Sorin Frunzaverde este acuzat că i-ar fi forțat pe primarii din Caraș Severin să strângă voturi pentru candidatul PNL-PDL la funcția de președinte al României, Klaus Iohannis.
 
Procurorii susțin că edilii din Caraș Severin ar fi fost amenințați că nu vor primi bani de la buget dacă nu vor aduce voturi pentru Iohannis. Informaţia a fost ăcută publică de jurnalistul Radu Tudor, astăzi, la o emisiune, la Antena3.
 
În emisiune a fost reamintit faptul că procurorii spun că, în perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie 2014, „Sorin Frunzăverde şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caraş-Severin şi de vicepreşedinte al unui partid politic (PNL - n.r.), asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al CJ şi membru în acelaşi partid politic, pentru obţinerea unor foloase necuvenite, respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făceau parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului”.
 
„Ulterior, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu nouă primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, să facă demersuri favorabile în direcţia respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Judeţean către primării în anii 2015 şi 2016, respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraş Severin”, arată DNA.
 
Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, în dosarul vizând alegerile prezidenţiale din 2014, decizia Tribunalului Caraş-Severin nefiind definitivă.
 
În emisiunea, al cărei moderator este Radu Tudor, s-a vorbit despre rechizitoriul în care apare numele lui Klaus Iohannis.

Rămâne întrebarea: oare Iohannis avea cunoștință despre toate astea?

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu

22 Apr 2019 240

Klaus Iohannis se va pronunţa la începutul săptămânii viitoare cu privire la remanierea guvernamentală cerută de premier

21 Apr 2019 293

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Ce legi a promulgat președintele

19 Apr 2019 471

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea privind investigarea infracțiunilor din justiție

19 Apr 2019 310

Decretul privind eliberarea din funcția de procuror general al PÎCCJ a lui Augustin Lazar, semnată de președintele Iohannis

19 Apr 2019 271

Klaus Iohannis a sesizat CCR asupra Legii pentru elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „România 2040”

18 Apr 2019 272

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Ce legi au fost promulgate

18 Apr 2019 276

Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, a primit Crucea Națională „Serviciul Credincios”

18 Apr 2019 397

​Preşedintele Klaus Iohannis „Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”

18 Apr 2019 411

Surse. CSM a aprobat cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr

18 Apr 2019 335

Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului

17 Apr 2019 398

UPDATE. Parlamentul a adoptat proiectul de hotărâre privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum naţional consultativ

17 Apr 2019 269

Ce a spus președintele Iohannis despre cazul copilului care și-a pierdut viața după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli

16 Apr 2019 358

Ceremonie de decorare Delegaţia Spitalului Judeţean Constanţa, alături de Preşedintele Klaus Iohannis

16 Apr 2019 3378

Președintele Iohannis „Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară”

16 Apr 2019 1254