O cruce din piatră de peste o tonă a fost „plantată” pe terenul moscheii

 
Protestele împotriva moscheii ce va fi ridicată în București nu s-au oprit. Aceleași persoane care au îngropat carcase de porc pe terenul acordat lacașului au montat acum o cruce din piatră pentru a sfinți locul, potrivit stirileprotv.ro. Patriarhia condamnă gestul și îndeamnă la respect față de comunitatea musulmană în timp ce protestatarii au fost chemați la poliție pentru explicații.
 
După ce Muftiul Cultului Musulman din România a declarat că nu va renunța la proiectul noii moschei, în ciuda protestului cu porci, inițiatorii mișcării anti-moschee s-au întors la locul faptei și au montat o cruce pe terenul concesionat de guvern. Crucea montată are 2,20 metri înălțime și, conform protestarilor, cântărește peste o tonă.
 
Patriarhia Română condamnă protestul: „O astfel de provocare poate oricând avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunități ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. În contextul lumii de azi, este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm”, relatează stirileprotv.ro.
 

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: captura stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știripesurse.ro Pădure de cruci pe terenul mega-moscheii de la București. Un sobor de preoți le-a sfințit (video)

15 Sep 2015 2370