O femeie de 86 de ani, din Constanța, sunată de un fals procuror. I-a cerut 25.000 de lei

La data de 19.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 86 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 16.00, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind procuror, comunicându-i faptul că fiica sa a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 25.000 de lei, precizând că nu îi va reține vina fiicei. Persoana în vârstă a realizat că este vorba de o tentativă de înșelăciune și nu a dat curs solicitării. Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorului faptei.

Ce recomandă polițiștii constănțeni

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Poliţiştii au reţinut bărbaţi şi femei care au sustras bunuri din magazine

12 Sep 2018 1036

Ce a pățit un bătrân din Constanța. Un necunoscut i-a cerut 10.000 de euro

10 Jan 2017 1653

Premieră în Constanţa O femeie va conduce Secţia 4 din municipiu

13 Oct 2016 3626

Cu memoriul, în audienţă la şef Vezi aici când poţi să-i vizitezi pe mai-marii Poliţiei

03 Sep 2011 4381