O furtună solară puternică preconizată pentru luna decembrie. Ne așteaptă șase zile de întuneric?

NASA a confirmat faptul că Pământul va experimenta 6 zile de întuneric aproape complet, în perioada 16 - 22 decembrie 2014, scrie huzlers.com. Lumea va rămâne fără lumina soarelui din cauza unei furtuni solare, care va cauza praf stelar și va bloca lumina soarelui în procent de 90%, susțin specialiștii NASA.

Potrivit celor de la NASA această furtuna solară este cea mai mare din ultimii 250 de ani și va întinde pe o perioadă de 216 ore.

Oficialii spun că pământul nu se va confrunta cu probleme majore. "Ne vom baza exclusiv pe lumina artificială pentru cele șase zile, ceea ce nu reprezintă deloc o problemă", spune Earl Godoy, om de știință din cadrul NASA, citat de huzlers.com.

Anunţul dat de huzlers.com şi care a creat panică nu este unul verosimil, deşi este citat şeful NASA Charles Bolden.

Ceea ce a spus inițial NASA despre teoria privind alinierea planetară (într-un articol mult mai mare despre zvonul fals al calendarului maiaş care prezice sfârșitul lumii în 2012), a fost că "Nu există nicio aliniere planetară la solstițiul de iarnă din 2012". "Același lucru este valabil şi pentru 2014.", potrivit NASA, scrie davidreneke.com.

Alte surse prezintă anunţul privind cele șase zile de întuneric alături de un clip filmat în 2011 în care oficialul NASA vorbeşte despre cum trebuie să se comporte oamenii în cazul unor catastrofe naturale, caz în care nu ar trebui să intre în panică. De menționat că niciodată NASA nu a făcut vreodată un avertisment privind furtuna solară şi cele şase zile de întuneric.

Iată clipul:


sursă foto: ex-press.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

eugen

25 Nov, 2014 11:06

Ne astepta cu adevarat intunericul daca nu am fi votat cum trebuie !

Articole asemanatoare

Cercetătorii avertizează Un pericol iminent pândește sistemele de telecomunicaţii şi reţelele de electricitate

20 Aug 2014 3609