O navă civilă americană a fost capturată de Forțele navale iraniene

 
Forţele navale iraniene au capturat astăzii o navă-cargo americană, în Golful Persic, echipajul de 34 de membri fiind transportat în Iran, anunţă surse militare citate de postul Al-Arabiya, potrivit B1 TV.

La scurt timp, surse de la Pentagon, citate de Reuters, au anunţat că Statele Unite trimit avioane şi nave militare în Golful Persic, răspunzând semnalelor de alertă emise de nava cargo americană.

Distrugătorul USS Farragut şi avioane militare americane au fost mobilizate după ce nava americană Maersk Tigris a emis semnale de alertă, a comunicat Departamentul american al Apărării.

Membri ai forţelor iraniene au urcat la bordul unei nave cargo americane înmatriculată în Insulele Marshall, o republică afiliată Statelor Unite, confirmă Departamentul american al Apărării, precizând că nu au fost trase focuri de armă.

„Membri ai forţelor navale iraniene au urcat la bordul navei americane Maersk Tigris, înmatriculată în Insulele Marshall", o republică afiliată Statelor Unite, au declarat surse de la Pentagon, dând asigurări că nu au fost trase focuri de armă. Oficialii americani nu au putut spune dacă nava americană a fost escortată în Iran.

Incidentul a avut loc în Strâmtoarea Hormuz, la intrarea în Golful Persic.


Sursa: B1 TV
Sursa foto: tvsud.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.