UPDATE O nouă metodă de înşelăciune – “Sunteţi fericitul câştigător al unei premiu TV!”

 
Urmare a investigațiilor efectuate și a două percheziții domiciliare, una pe raza localității Târgu Jiu şi cealaltă pe raza satului Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța, polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acțiuni Speciale din Constanța și Gorj, au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune.

În 15 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, despre faptul că, la data de 12 noiembrie a.c. a fost determinată să plătească suma de 21.000 lei, de către o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei televiziuni și, pentru a intra în posesia unui premiu oferit de o societate de telecomunicații, trebuie să trimită prin transfer bancar cu suma respectivă.

În urma cercetărilor specific, polițiștii au stabilit că, P.D., în vârstă de 39 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, împreună cu Ț.M.A., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj și cu C.I.C., de 33 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, stabilit fără forme legale în localitatea Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța, ar mai fi săvârşit în perioada octombrie-decembrie 2015 încă șase infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara, Dolj.

Faţă de cei trei suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore urmând ca astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.
 

UPDATE, ora 14.15: 

 
Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis faptul că astăzi, a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul POLOGEANU DĂNUŢ, recidivist, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, inculpata Ţ. M.A, recidivistă, cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune şi inculpatul C. I.C.I, recidivist, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, toţi în stare de reţinere.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:
 
În perioada de 09.10.2015-24.11.2015, inculpatul P. D., împreună cu inculpata Ţ. M.A., prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv „Adrian Dumbravă”, director al unei reţele de telefonie mobilă şi „Stoian Elena”, reprezentant al unei bănci, au apelat-o telefonic pe persoana vătămată C.E. şi prin promisiunea unui câştig material fictiv în valoare de 85.000 lei, au determinat-o să expedieze prin intermediul serviciilor bancare Western Union şi Money Gram suma de 21.100 lei, valoarea prejudiciului fiind în cuantum de 21.100 lei.
 
Prin acelaşi mod de operare, cei doi inculpaţi le-au prejudiciat pe persoanele vătămate P. D.-M. cu suma de 850 lei, S. M. cu suma de 922 lei şi B. T. cu suma de 300 euro şi au încercat să o prejudicieze pe persoana vătămată G. G. cu suma de 1.250 lei.
 

Totodată, inculpatul P. D. care s-a prezentat sub numele şi calitatea mincinoase menţionate, împreună cu inculpatul C. I.-C.I. care s-a prezentat în mod fals ca fiind „Andrei Moise”, director al aceleaşi instituţii bancare, au obţinut în mod injust de la persoana vătămată M. S. suma de 500 lei, 250 euro, precum şi cu valoarea codurilor de reîncărcare a 2 cartele telefonice în cuantum de 20 euro.
 
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


sursa foto: yoda.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 255

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă să fie ținta deepfake-urilor

17 Apr 2024 527

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 508

Atenție la aplicațiile descărcate pe telefonul mobil! Doi cetățeni străini reținuți pentru înșelăciuni. Cum acționau suspecții

06 Apr 2024 549

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

În Constanța Bărbat arestat pentru înșelăciune. Acesta ar fi obținut importante foloase materiale în numele unor societăți de construcții

29 Mar 2024 674

Atenție la apelurile telefonice primite! O nouă metodă de înșelăciune prin apeluri telefonice face victime

26 Mar 2024 1580

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 946

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 550

Percheziții efectuate în județul Constanța și alte nouă județe pentru înșelăciune și fals

04 Mar 2024 786

IGPR Un nou mod de înşelăciune pe aplicațiile mobile -„Apreciază postări pentru bani!”

11 Feb 2024 895

Atenție părinți! O nouă metodă de înșelăciune, pusă la cale de hackeri! Vocile copiilor clonate în 3 secunde

23 Dec 2023 1779

Știri Constanța Bărbat din Constanața, reținut într-un dosar de înșelăciune

12 Dec 2023 911

Atenție la mesajele primite pe rețele de socializare! O nouă înșelăciune, în mediul online (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 1700

Poliția Română Înșelăciune Romance fraud - Doctor in war zone

10 Dec 2023 781