Atenție! O nouă metodă de înșelătorie

 
Într-un mesaj pe pagina de socializare Facebook, semnat de Ioan Agaficioaia, se prezintă o nouă metodă de înșelătorie practicată. Cazul prezentat s-a petrecut în București.
 
Precizăm că redăm mesajul exact cum a fost postat.
 
„Astazi, am fost tinta unei tentative de excrocherie / talharie. Pe telefonul fix am fost contactat de cineva care s-a prezentat ca inspector principal la Politia capitalei si care m-a informat ca este in derulare o actiune dna+politia+alte structuri pentru depistatarea de bancnote falsificate, puse in circulatie inclusiv prin factorii postali care aduc acasa pensile. A spus ca sunt pe lista celor la care se va face verificare/perchezitie. Ca urmare, mi-a spus sa-i spun ce suma de bani lei (si/sau valuta) am in casa ca economii si ca va veni o echpa specializata, dotata cu aparatura sofisticata care sa verifice bancnotele in posesia mea. Mi-a precizat ca daca sunt suspiciuni ca suma declarata nu corespunde cu cea declarata, atunci echipa respectiva are mandat de perchezitie si sumele gasite in plus vor fi confiscate. A mentionat ca daca vor fi gasite bancnote false acestea vor fi retinute si, in schimbul lor imi vor fi date bancnote bune.
 
Scurtez. Avand “indicii rezonabile” ca este vorba de un lucru necurat am apelat la o cunostinta care lucreaza la MI care a alertat sectia de politie de care apartin.
 
La un moment dat, persoana despre care v-am spus a zis ca echipa de verificare este pe drum si va ajunge la mine in cca 30 de minute si m-a intrebat cate persoane sunt in casa in afara de mine.
 
Ulterior m-a informat ca a sosit la scara blocului cel care urma sa faca verificarea bancnotelor si sa cobor cu CI si banii. Am cerut semnalmentele celui in cauza si m-am intalnit cu el in scara blocului. I-am cerut sa-mi prezinte o legitimatie si mi-a zis ca nu se poate legitima fiind in misiune speciala ca ofiter acoperit. I-am dat CI pe care a bagat-o intr-o mica borseta si mi-a cerut sa-i dau si banii. Am spus ca vreau sa asist si eu la verificare si mi-a spus ca nu se poate, fiind vorba de aparatura sofisticata. In acest moment cel cu care am conversat la telefon (si care la un moment dat mi-a spus ca telefoanele mele fix si mobil sunt monitorizate de dna) mi-a spus sa dau banii celui cu care m-am intalnit si eu sa urc in apartament ca voi fi sunat de procurorul sef al Mun. Bucuresti care imi va multumi pentru spiritul de cooperare de care am dat dovada si care imi va comunica cum sa procedez pentru a intra in posesia unui “woucher” cu o suma de bani care vor fi la dispozitia mea sa fac cu ei ce doresc.
 
In momentul in care am iesit din bloc, in idea de a merge la masina cu aparatura de verificare a banilor, tipul a fost imobilizat de politistii de la sectia de care apartin si care incojurasera zona. Tot politistii au prins si pe complicele acestuia care se afla intr-un taxi stationat in zona. A fost retinut si soferul taxiului. A urmat declaratii la politie, timp in care am inteles ca, astazi, au mai fost in Bucuresti cateva actiuni similare dar nu stiu daca s-au incheiat ca la mine.
 
Va rog aveti in vedere cele de mai sus. Daca vi se pare ceva dubios nu ezitati sa apelati imediat la politie prin 112.
 

Cu stima,
Ioan Agaficioaia“, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, români Au apărut noi metode de înșelăciune prin SMS. Conținutul din telefon sau conturile bancare ar putea fi afectate

15 Feb 2022 2917

Trei escroci prinși în flagrant în timp ce înșelau un bărbat prin metoda ”ghiulul”

08 Jan 2021 3315

Înşelătorii pe bandă rulantă la Constanţa! Bătrâni „uşuraţi“ de importante sume de bani

29 Mar 2016 2455

A apărut o nouă metodă de înşelătorie

21 Aug 2015 2080

Femeie prinsă în flagrant, la Constanţa Păcălea prin metoda „şmen“ şi a fost prinsă de 1 aprilie

03 Apr 2015 2014

Flagrant în Ovidiu cu metoda „accidentul”

17 Jan 2015 2119