Stiri calde

O nouă tentativă de înşelăciune prin ,,Metoda Accidentul”, la Constanța


O nouă tentatvă de înşelîciune a avut loc la Constanţa. din feicire, Nu a fost înregistrat niciun prejudiciu.
 
La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană de sex femeiesc, care s-a recomandat a fi fiica acestuia, informându-l că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani.
 
În timpul conversației, o altă persoană, cu voce bărbătească, a preluat convorbirea și s-a prezentat ca fiind avocatul fiicei sale, slicitând suma de 10.000 de euro pentru o presupusă intervenție chirurgicală de care ar fi avut nevoie victima accidentată în urma evenimentului rutier.
 
Realizând că poate fi victima unei înșelăciuni, bătrânul a luat legătura cu familia și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.
 
Polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
 
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 484

Metoda Accidentul face în continuare victime. Un bărbat din județul Tulcea a picat în capcana unor tineri

21 Feb 2019 1068

Judeţul Constanţa O nouă tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Autorul s-a dat drept medic

04 Feb 2019 575

Revista presei locale

30 Jan 2019 635

Constanța. Tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce le-au spus suspecții unor pensionari la telefon

28 Jan 2019 628

Revista presei locale

25 Jan 2019 524

Constanţa. Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Ce recomandă poliţiştii

24 Jan 2019 603

Pensionară din Constanța apelată pe telefonul fix de un bărbat. Ce mesaj i-a transmis acesta. Femeia a realizat că este victima unei înșelăciuni

11 Jan 2019 677

Zeci de constănţeni, păcăliţi de o grupare infracţională condusă de doi soţi din Bacău

31 Dec 2018 732

Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul", la Constanţa. Poliţiştii fac cercetări

27 Dec 2018 793

Constanţa. Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Victima a sesizat poliţia

24 Dec 2018 562

Constanţa. Noi victime prin ,,Metoda Accidentul”. Mare atenţie cui înmânaţi bani!

29 Oct 2018 927

DIICOT. Percheziţii în Constanţa, Tulcea şi alte judeţe, la persoane bănuite de şantaj şi înşelăciune prin metoda "Accidentul" (document)

24 Oct 2018 661

Revista presei locale

23 Oct 2018 523

Atenţie! Noi victime prin ,,Metoda Accidentul” la Constanța. Recomandările poliţiştilor

22 Oct 2018 1080