O nouă victorie în instanță obținută de un constănțean împotriva unei bănci. Iată ce s-a decis

Victorie în instanță pentru un cetățean din Constanța care și-a dat în judecată banca de la care a luat un credit. 
 
Tribunalul Constanța a constatat nulitatea absolută a clauzei contractuale înscrisă la pct. 6 li.a din Contractul de credit nr.(...) 2008, referitoare la comisionul de gestiune credit de 0,375% perceput pentru primul an din cadrul duratei de creditare. 
 
Drept urmare, banca a fost obligată să restituie reclamanţilor suma percepută cu titlu de comision de gestiune perceput pentru primul an din cadrul duratei de creditare, precum şi a dobânzii legale calculate la această sumă de la data introducerii cererii şi până la data plăţii efective. 
 
„Constată nulitatea absolută a clauzei contractuale înscrisă la pct. 2.1.1. li.a din Actul adiţional nr. (...) 2010 la Contractul de credit nr.(...) 2008, referitoare la comisionul de administrare credit de 0,375% perceput pentru primul an din cadrul duratei de creditare. Obligă pârâta să restituie reclamanţilor suma percepută cu titlu de comision de administrare perceput reclamanţilor pentru primul an din cadrul duratei de creditare, precum şi a dobânzii legale calculate la această sumă de la data introducerii cererii şi până la data plăţii efective. Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei prevăzute în art.8 alin. ultim din Contractul de credit nr.(...) 2008 în forma anterioară încheierii Actului Adiţional nr. (...) 2010“, se mai arată în decizia instanței. 
 
Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.