O nouă zi de protest Procurorii şi judecătorii protestează în faţa Judecătoriei Constanţa (video)


Aproximativ 50 de procurori şi judecători protestează în aceste momente în faţa Judecătoriei Constanţa. Printre aceştia se află şi judecătorul Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța

Viorel Teliceanu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: "Ieşim încă o dată să ne exprimăm nemulţumirea faţă de adoptarea acestei nefericite OUG, care pune capac tuturor măsurilor luate dar deja este ultimul pas dincolo de care nu se mai poate trece, este ca o linie roşie care nu mai poate fi depăşită. Am decis împreună cu colegii din toată ţara, ca să vedeţi că nu există nicio ruptură, s-a încercat şi acreditarea acestei idei cum că ar fi o ruptură între judecători şi procurori. Nu există. Aceste măsuri nu fac decât să ducă la politizarea Ministerului Public fără nicio discuţie."

Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța: "Marcăm într-un fel nemulţumirea noastră faţă de modul de adoptare acestei OUG. Pe deoparte, înţelegem să atragem atenţia opiniei publice cu privire la aceste condiţii referitoare la modul de legiferare prin ordonanţă nu sunt îndeplinite, pe de altă parte, înţelegem să ne facem auziţi şi să facem un apel la cei care guvernează că un act de legiferare trebuie să se bucure de o consultare publică, potrivit principiilor transparenţei decizionale."

La acțiunea de protest participă judecători atât de la Curtea de Apel, cât și de la Tribunalul Constanța.

La protestul magistraților participă și avocați din Baroul Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii Curții de Apel Constanța întrerup protestele. De când intră în vigoare hotărârea

25 Feb 2020 2028

Dosarul fostului inspector şcolar Gabriela Micu, amânat din cauza protestelor judecătorilor

12 Feb 2020 888

Protest de amploare la Tribunalul Constanța, pe tema eliminării pensiilor Judecătorii nu vor paritipa la constituirea BEJ la alegerile locale din vară!

30 Jan 2020 1746

Protest al magistraţilor la Constanţa, în semn de solidaritate cu cei de la Bruxelles

04 Apr 2019 938

UPDATE. Imagini de la eveniment. Judecătorii din Constanţa protestează. Andrei Bodean, de la DNA Constanța - „Vrem să transmitem muncitorilor de la mecanică fină și tâmplarilor că legile sunt lucruri serioase“ (galerie foto+video)

18 Dec 2017 10524

Mai mulţi judecători şi procurori din Constanţa se opun modificării legii privind statutul magistraţilor (document)

28 Jul 2015 2421