Stiri calde

Oana Danciu, trimisă în judecată, în stare de libertate. Dosarul, la Tribunalul Constanța

Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție a întocmit o sinteză (partea I) a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna decembrie 2017, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă.

Astăzi, prin intermediul unui buletin de presă, au fost mediatizate 11 dosare, între care și cel în care ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Danciu Oana, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată”. 

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada aprilie – august 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro).

În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Șantierului Naval Constanța, Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar etc.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

Menționăm că, anterior, inculpata a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei fapte similare (comunicat nr. 776/VIII/3 din 8 august 2017).

În legătură cu toate dosarele penale menționate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în buletinul de presă al DNA.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Psihologul Oana Danciu, sub control judiciar

12 Apr 2018 583

DNA Constanţa a trimis în judecată un psiholog. Ieri s-a luat o decizie importantă

15 Feb 2018 474

Un rechizitoriu cum rar ţi-e dat să citeşti! Procurorii Anticorupţie descriu o scenă ca-n filme. S-a întâmplat în faţa unei biserici din Constanţa (document)

19 Jan 2018 1822

Psihologul Oana Danciu, din Constanţa, nu scapă de controlul judiciar

21 Dec 2017 566

Un psiholog din Constanţa, sub control judiciar

17 Nov 2017 1426

Ce spun procurorii despre ultimul dosar al psihologului Oana Danciu

03 Nov 2017 1104

Psihologul Oana Danciu, din Constanţa, rămâne sub control judiciar

02 Nov 2017 863

S-a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv Hotărâre definitivă pentru psihologul Oana Danciu

01 Nov 2017 738

IPJ Constanța a cerut, ieri, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv față de psihologul Oana Danciu. Ce a decis Tribunalul

28 Oct 2017 1787

Psihologul Oana Danciu rămâne sub control judiciar

27 Jul 2017 886

Psihologul Oana Danciu, trimisă în judecată. S-a stabilit primul termen. Şedinţa va fi secretă

25 Jul 2017 2135

Psihologul Oana Danciu a fost trimisă în judecată

20 Jun 2017 5342