Obama recunoaște că este o problemă cu interceptarea telefonului lui Merkel de către NSA

Președintele american Barack Obama a declarat luni că dezvăluirile privind interceptarea de către Agenția Națională de Securitate a SUA a telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel "a deteriorat impresiile" pe care germanii le aveau despre guvernul american, relatează Reuters, agenție de presă preluată de Agerpres.
 
Barack Obama a spus, în cadrul unei conferințe de presă comune, cu Angela Merkel, de la Casa Albă că a depus eforturi pentru a restabili încrederea Germaniei și a altor parteneri după ce Edward Snowden a început să scurgă în presă în 2013 documente care detaliau operațiunile de spionaj ale NSA.
 
Snowden a dezvăluit, printre altele, că NSA a interceptat convorbirile Angelei Merkel încă din 2010.
 
"Nu există nicio îndoială că dezvăluirile lui Snowden au deteriorat impresiile germanilor cu privire la guvernul american și cooperarea noastră în domeniul informațiilor", a spus Obama.
 
Liderul de la Casa Albă a adăugat că a depus eforturi pentru a revizui astfel de politici și a crea mai multă transparență.
 
Angela Merkel nu s-a folosit de această oportunitate pentru a critica practicile NSA și a elogiat serviciile de informații americane pentru coordonarea lor cu Germania în combaterea amenințărilor de securitate.
 
"Instituțiile din SUA continuă să ne furnizeze multe informații foarte semnificative și nu vrem să ne lipsim de acest lucru", a spus Merkel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.