Oficial, al doilea pilot rus „a fost recuperat de armata siriană”

Ambasadorul Rusiei în Franța, Aleksandr Orlov, a declarat, astăzi, citat de AFP, că cel de-al doilea pilot al avionului militar rus doborât ieri de Turcia a "fost recuperat" de către "armata siriană".

Şi asta după ce o serie de informații anterioare indicau faptul că ambii piloți ar fi fost împușcați de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare. El a "reușit să scape și, conform ultimelor informații, a fost recuperat de către armata siriană, urmând să fie condus la baza aeriană rusă din Hmeimim (provincia Latakia)”, a declarat Orlov, într-o intervenție la postul de radio francez Europe 1.

El a povestit că în momentul în care aparatul de zbor a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat: „Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune”. Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunțase aseară că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot. Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic.

Acest episod a iscat vii discuţii între Ankara şi Rusia.



Sursa foto: nbcnews.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.