Oficial de la ANRE. Ce se întâmplă cu preţurile la gaze naturale pentru clienţii casnici. O companie majorează preţurile

Comitetul de reglementare al ANRE  a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici.
 
Potrivit unui comunicat al ANRE. în conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 aprilie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  înregistrează următoarea evoluție:
 
-           pentru 34 din cei 36 de operatori economici deținători de licență de furnizare a gazelor naturale care au și clienți reglementați, prețurile aplicate clienților casnici reglementați rămân aceleași.
 
-           pentru operatorul economic ENGIE România SA se va înregistra o creștere de preț pentru furnizarea reglementată aplicată clienților casnici,  creștere datorată, în principal, corecțiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când prețul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creștere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh.
 
-           în cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA prețurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienților casnici nu se modifică.
 

"Reamintim totodată că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să își aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic și orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurențial" - se mai arată într-un comunicat al ANRE.  

 
Pentru a veni în sprijinul clienților finali casnici de gaze naturale,  ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicație web de comparare a prețurilor în domeniul gazelor naturale denumită "Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale", instrument independent și necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Prin linkul alaturat http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife clienții finali de gaze naturale au posibilitatea accesarii directe a comparatorului de preturi în domeniul gazelor naturale, care se gaseste afisat pe prima pagina (Home) a site-ului ANRE.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 526

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Un nou contract pentru supervizarea unor lucrări ce vizează noua rețea de gaze naturale din comună

12 Apr 2024 517

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 839

Guvernul a adoptat ordonanța prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori

28 Mar 2024 557

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 451

O unitate militară din Tulcea primește energie electrică și gaze naturale de la două firme din București. Suma cheltuită ajunge la aproape 430.000 de lei (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 651

Primăria Poarta Albă, județul Constanța, anunț important despre proiectul de înființare a rețelei de distribuție gaze naturale

17 Mar 2024 1218

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 517

Cumpărări directe Constanța Pași pentru înființarea, la Chirnogeni, a sistemului de distribuție de gaze naturale (DOCUMENT)

07 Mar 2024 635

Stația de reglare-măsurare gaze naturale din Năvodari, județul Constanța, modernizată de SNTGN Transgaz

28 Feb 2024 1213

ISU IașiMăsuri de prevenire a incendiilor la centralele termice

20 Feb 2024 361

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 742

Licitații Constanța CT Bus SA a cumpărat gaze naturale de la Engie România SA (DOCUMENT)

17 Feb 2024 761

Consiliul concurenței analizează preluarea CEZ Vânzare SA de către Premier Energy PLC, Cipru

12 Feb 2024 557

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, cumpără distribuție de gaze naturale

07 Feb 2024 1717